Zamjerki koje ste lani imali na Exynos 990 u odnosu na Snapdragon 865 Galaxy S20 modele ove godine po svemu sudeći neće biti tako vruća tema. Galaxy S21 seriju na ovim prostorima opet pogoni Samsungov čip, ovaj puta je to 5nm Exynos 2100. Evo kako se Galaxy S21 Ultra s Exynos 2100 čipom u testu potrošnje baterije nosi protiv onog sa Snapdragonom 888.

Samsung se mora se priznati, poprilično potrudio oko Exynosa 2100 pa i o percepciji javnosti o njemu. Već je lagano svima jasno da on ne samo da parira Snapdragonu 888 već ga u nekim stvarima i šiša.

Galaxy S21 Ultra kojeg sam upravo testirao pogonjen je upravo Exynos 2100 čipom, a zamjerki na performanse pa ni autonomiju nisam imao.

Ruku na srce nisam imao ni lani kad sam testirao Galaxy S20 Ultra pogonjen tim “spornim” Exynosom 990. Razlike su se dale uočiti tek u direktnoj usporedbi, kad bi se Snapdragon 865 model pokazao manje gladnim baterije pri istim zadaćama.

Sad imamo i prvi usporedni test potrošnje baterije između Galaxya S21 Ultra Exynos 2100 i Snapdragon 888 varijanti. Da budem iskren volio bih je ovaj YouTuber test odradio i bolje pa bateriju jednog i drugog uređaja iscrpio do kraja.

Ovako stječemo dojam da ovaj naš Galaxy S21 Ultra neće u pogledu energetske učinkovitosti nimalo zaostajati za Snapdragon 888 modelom za američko tržište.

Vjerujem da tako i jest no isto bi bilo lijepo vidjeti gdje su oba s baterijom u sferama ispod 20% kapaciteta.

guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Kova

…i ja sam mu u komentaru to napisao da jel moze od 100% do 0% napraviti usporedni test al odgovorio mi je da bi to kao trajalo zauvijek i bio bi ekstremno veliki file za obradu i upload u 4k.

Sir Oliver

Dragi, opet petljaš po stranici. I Chrome i Edge traže da debugiran WordPress, što god to značilo