Kako njegovo ime i sugerira Garmin Enduro namijenjen je onim najizdržljivijim sportašima, a naročito trkačima i biciklistima. Opremljen je i Power Glass zaslonom za solarno punjenje koje podupire autonomiju od čak 65 dana i do 80 sati kontinuirane uporabe GPS-a.

Za profesionalne trkače Garmin Enduro ima poseban Ultrarun režim praćenja stanki i odmora za vrijeme utrke, a biciklistima će značajka ClimbPro ponuditi informacije o nadolazećim usponima, njihovu stupnju, duljini i nadmorskoj visini, a pri spustu i analizu o napretku i izvedbi.

Fokus je stavljen i na oporavak sportaša pa Enduro savjetuje koliko je odmor potreban prije novog treninga.

Uz GPS opremljen je hrpom uobičajenih sportskih senzora, zaslon je promjera 1.4 inča i rezolucije 280×280 piksela, a vodootpora je do 10ATM.

Garmin Enduro kod nas će koštati između 6.000,00 kn i 6.800,00 kn ili oko 800€.

Više detalja o novom Garmin Enduro multisport smartwatchu pronađite u službenoj objavi za medije:

“Garmin predstavlja Enduro, novi GPS sat s ultra performansama, prilagodljivim postavkama baterije i Power Glass zaslonom koji ima mogućnost solarnog punjenja što produljuje trajanje baterije i do 65 dana1. Enduro predstavlja nove opcije za trčanje na stazi. Te opcije su fokusirane za bolje praćenje performansa i veći mir tijekom trčanja nizbrdo. Napredne opcije za trening s ključnim alatima praćenja performansa kreirane su kako bi pomogle sportašima trenirati bolje i kako bi ostvarili najbolji rezultat. 

Kreiran za sportaše koji treniraju na duge staze, lagan i izdržljiv dizajn Enduro sata uključuje i novi UltraFit najlonski remen, kao i opcionalni DLC okvir napravljen od titana. Trkači i biciklisti mogu brzo namjestiti postavke i isključiti određene funkcije kako bi produljili trajanje baterije. Napunjena baterija trajat će 70 sati u GPS načinu, što se može povećati i na 80 sati kroz solarno punjenje.  

Trening na višoj razini 

Stvoren za nepopustljive i uporne sportaše, Enduro ima nekoliko novih alata usmjerenih na trening i oporavak. Mnogi sportski pametni satovi prilagodili su svoje značajke prema posebnim zahtjevima i potrebama sportaša na duge staze: 

  • VO2 Max: Prati kardiovaskularne promjene kroz novu opciju VO2 max, koja se automatski prilagođava na temelju izvedbe sportaša i uvjeta na stazi, kao i klimatskih čimbenika, poput vrućine i nadmorske visine 
  • ClimbPro poboljšanje: Pruža informacije o trenutačnim i nadolazećim usponima te njihovom stupnju, duljini te nadmorskoj visini kroz opciju upravljanja usponima. Za dodatnu sigurnost, ClimbPro pruža informacije o napretku i izvedbi tijekom spuštanja s uspona. 
  • Rest Timer: Kroz Ultrarun značajku i mjerač odmora može se pratiti vrijeme provedeno u mirovanju 
  • Planinski biciklizam: prati detalje svake vožnje kroz mjerač s posebnim značajkama koji u obzir uzima teren te lakoću izvedbe kako bi odredio težinu staze i vrijeme spuštanja. Nakon svake vožnje, vidljiv je rezultat tog dana kao poticaj za iduću vožnju i ostvarenje još boljeg rezultata. 
  • Oporavak: S obzirom da je odmor između dva treninga bitan, opcija savjetnik za oporavak nakon svakog vježbanja preporuča koliko je vremena potrebno za kvalitetan oporavak prije novog napora, uzimajući pritom u obzir podatke o spavanju i odmoru.  
  • Preporučeni treninzi: Nude se dnevne preporuke za trčanje i vožnju kroz smjernice za trening temeljene na trenutnoj izvedbi.  

Svakodnevno praćenje zdravlja i odmora 

Enduro pruža inovativne značajke za zdravlje i odmor koje uključuju praćenje pulsa2 i Pulse Ox3 senzor za prilagodbu na visinu i napredno praćenje sna. 

Povezanost čak i izvan mreže 

Važno je ostati povezan, neovisno o smjeru i lokaciji rute, stoga Enduro pruža funkcije navigacije koje imaju pristup nekoliko globalnih navigacijskih satelitskih sustava kako bi mogao pratiti kretanje čak i na manje dostupnijim lokacijama. Također ima ugrađene ABC senzore za mjerenje visine, tlaka te praćenje vremenskih uvjeta i 3-axis elektronički kompas.  

U kompletu s Garmin inReach Mini4 uređajem za satelitsku komunikaciju, korisnici mogu brzo slati i primati poruke te dijeliti svoju lokaciju s prijateljima i obitelji, čak i tijekom dugih i napornih treninga čija lokacija ne garantira uvijek dobru povezanost i pristup internetu. InReach Mini je lagan i kompaktan te se lako može pričvrstiti na prsluk ili ruksak. Osim toga, uključen je i interaktivni SOS sustav, preko kojeg osoba zadužena za praćenje može odrediti lokaciju, kontaktirati hitne službe te ostati u komunikaciji s ozlijeđenim do dolaska pomoći. 

Dostupni sada uz preporučenu maloprodajnu cijenu od 6.000,00 kn do 6.800,00 kn. 

1Za svakodnevnu uporabu, tri sata dnevno na otvorenom pri 50 000 luksa 

2Praćenje aktivnosti i Fitness Metric Accuracy 

3Ovo nije medicinski uređaj i nije namijenjen za postavljanje dijagnoze ili praćenje bilokakvog zdravstvenog stanja. Pogledajte  Garmin.com/ataccuracy. Pulse Ox nije dostupan u svim zemljama. 

4Potrebna je pretplata na aktivni satelitski sustav. Neki zakoni reguliraju ili zabranjuju uporabu uređaja satelitske komunikacije. Vaša je odgovornost znati i pratiti zakone u djelokrugu lokacije na kojoj se želi koristiti uređaj satelitske komunikacije. “

guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
ibor4you

Stroj!