Qualcomm će u partnerstvu s kompanijom Lofelt budućim Android telefonima osigurati ono što iPhone ima već neko vrijeme, a korisničko iskustvo čini toliko boljim.

Sve otkako je Apple onu klasičnu Touch ID tipku ispod zaslona iPhonea zamijenio kapacitivnom, iskustvo haptičkog odziva u iPhone svijetu značajno se poboljšalo.

Apple je u međuvremenu sustav odziva odlučnim vibracijama dodatno usavršio. Razvojnim programerima je odobrio pristup potrebnim API-jima za haptički odziv kako bi korisničko iskustvo aplikacija, a stako i iskustvo igranja igrica podigli na razinu, koju u Android svijetu još nisu postigli.

To bi se uskoro konačno moglo promijeniti i to zahvaljujući Qualcommu. Naime u suradnji s kompanijom Lofelt, za buduće će Android uređaje pogonjene Snapdragon čipsetima osigurati univerzalni napredni haptički odziv.

To bi trebalo ponuditi bolje korisničko iskustvo u aplikacijama i igricama nalik na ili možda i bolje od onog kakvo uživaju iPhone korisnici.

Odlučne i jasne vibracije uređaja često su podcijenjen faktor korisničkog iskustva. Mnogi i dalje misle da vibracijski odziv služi samo upozorenjima o dolaznim pozivima i porukama, no kad jednom isprobate telefon s kvalitetnim vibro motorom i jasnim haptičkim odzivom, onog “jeftinog” odziva i zujanja postanete itekako svjesni.

Stoga vam ova vijest ne bi trebala proći ispod radara, a skoroj implementaciji se svakako vrijedi veseliti.

guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments