OnePlus će kako je i najavljeno 23.3. uz OnePlus 9 seriju telefona lansirati i svoj prvi smartwatch. Iako se zavrtjela priča o tome da će biti temeljen na Googleovu Wear OS-u, tvrtkin direktor danas otkriva da ipak neće, a navodi i zašto.

OnePlus Watch će imati okrugli zaslon i nalikovati klasičnoj čuki, što se uglavnom i preferira. Promjer zaslona je navodno 46mm, no ne znamo hoće li ponuditi i manju inačicu.

Doznaje se i da će pratiti široku paletu sportskih aktivnosti, otkucaje srca ali i SpO2 vrijednosti, odnosno zasićenost krvi kisikom. Poznati leakster navodi i da će sat automatski prepoznavati i pratiti određene aktivnosti. Nije potvrđeno, no vjerujem da možemo računati i na praćenje kvalitete sna.

Uparivat će se s OnePlus telefonima i OnePlus televizorima, a otkrilo se i da će poslužiti i kao daljinski upravljač za Android TV pametne telke.

Navodno će imati i konkurentu cijenu.

Tvrtkin direktor danas nam otkriva i da OnePlus Watch neće biti temeljen na Wear OS-u, čemu su se mnogi nadali. Naime, Wear OS nudi bogatu paletu aplikacija i watchfaceva kao i beskontakno plaćanje putem G Pay servisa.

RTOS!?

OnePlus Watch vrtjet će tvrtkin RTOS (real-time operating system) – posebno dizajniranu platformu koja će navodno zajamčiti gladak rad i sve ono što očekujemo od smartwatcha, a to je i dobra autonomija.

Naime, upravo autonomiju, Lau navodi kao najveći minus potrebu za čestim punjenjem Wear OS satova.

OnePlus Watch će navodno na jednom punjenju izgurati cijeli tjedan, a punit će se super brzo Warp Charge tehnologijom punjenja. Navodno će za tjedan dana korištenja trebati provesti samo 20 minuta na punjaču.

Zvuči zanimljivo!

guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments