Premda to baš od mene vjerojatno ni niste očekivali, evo jednog osvrta na zanimljivu a cijenom povoljnu tipkovnicu brenda Trust, namijenjenu gamerima među vama ali i svima ostalima koji vole cool gadgete na svojem radnom stolu.  

Riječ je o entry level modelu tipkovnice imena GXT865 ASTA mehanička tipkovnica opremljena linearnim mehaničkim prekidačima, gamerskim  pozadinskim osvjetljenjem ali i drugim cool značajkama. 

Prodajno pakiranje je prepoznatljivo za Trust brend opreme za računala, a iznenadilo me popriličnom masom. Ona u konačnici dolazi od same tipkovnice, što ulijeva dojam izdržljivosti i kvalitete izrade. 

Unutra se uz tipkovnicu isporučuju i kratke upute, GXT naljepnica, kao i mini alatić za skidanje tipki. Inače svoje mjesto ima u utoru donje strane tipkovnice pa ga nećete izgubiti. 

KLJUČNE ZNAČAJKE 

Trust GXT865 ASTA je tipkovnica punog formata, što znači da ima i onaj numerički dio desno, a opremljena je sa sveukupno 104 tipke s još više funkcionalnosti. 

Tipke imaju linearne mehaničke prekidače deklarirane na 5 milijuna pritisaka i sa hodom od 4 milimetra. Ti crveni prekidači nisu MX već Trustovi, što je vjerojatno i doprinijelo ovako konkurentnoj cijeni ove mehaničke tipkovnice.  

Anti-ghosting tehnologija jamči da nijedan vaš pritisak ne ostane nezabilježen što može biti od presudnog značaja u žaru borbe. 

Gamere će veseliti i opcija zaključavanja Windows tipke koju često greškom pogađamo, a i nudi se i opcija zamjene uloga za tipke SDFE i strelicama na numeričkom djelu tipkovnice kombiniranim pritiskom na FN+W. 

Tipke su pozadinski osvijetljene no ne svaka zasebno već ju je Trust opremio zonskim osvjetljenjem pa svaki red a svoju boju. Uz pomoć tipke SCRLK mijenjate između 7 različitih tipova osvjetljenja. Cool je ono gdje svijetle samo WASD tipke, znate već zbog čega.  

USB 2.0 kabel duljine 180 cm pričvršćen je za tipkovnicu i ne može se ukloniti ali je kvalitetno opleten pa se neće tako lako oštetiti ni zaplitati. S donje strane tipkovnice je i kanal za provlačenje viška kabela s tri izlaza, lijevo, desno i po sredini. 

Tijelo tipkovnice izrađeno je od kombinacije plastike i aluminija, nije vodootporna ali ne djeluje kao nešto što ćete tek tako lako uništiti u ispadu gnjeva. 

S donje strane su četiri gumirane stopice koje sprječavaju klizanje tipkovnice po stolu, a uz pomoć dvije nožice nakosit ćete je u ergonomičniji položaj za tipkanje. 

Tipke inače pod prstima zvuče onako kako mehaničke tipkovnice. Nema nekih čudnovatih popratnih zvukova i to mi se sviđa premda meni osobno više pašu tiše tipkovnice s kraćim hodom. 

Na vrhu je 11 multimedijskih i funkcionalnih tipki za još brže odrađivanje zadataka. 

KOMPATIBILNOST 

Bitno je napomenuti i da je Trust GXT865 ASTA tipkovnica kompatibilna ne samo s Windows PC računalima već i s Xbox i PS4 igraćim konzolama. 

ZA KRAJ 

Ukratko, tražite li cool mehaničku tipkovnicu za gaming ali i druge zadaće, ova vas neće razočarati onim što nudi za samo 399 kuna koliko košta u trenutku nastanka ovog osvrta. Na stolu izgleda moćno, tipke su pod prstima ugodne, a kabel raskošne duljine. 

Za tu lovu, jako lijepo. 

najbolji izbor mobitela mobis.hr

Trust GXT865 ASTA tipkovnicu pronađite na prodajnim mjestima: Elipso, Pevex, Emmezeta, Svijet Medija, Harvey Norman, Ronis, Vacom računala, bazzar.hr, Žuti Klik. 

guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

9 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Cory

Jos krenes recenzije grafickih kartica i igara i to je to 🙂

Arčer

Sve je super, ali kod tako marki koje proizvode “budget” proizvode je baš ono miješana vreća što ćeš dobiti. Na papiru to zvuči lijepo, i u praksi dok traje. Ono najčešće što se desi i koji je pokazatelj “budgeta” je pomalo otkazivanje dal ledica ispod tipki ili prestanak rada njih, štekanje tipki. Korišten jeftiniji mehanizam da bude u cijeni i ostalo habanje guljenje itd gdje se tek počinje vidjeti kakvoća i ušteda na materijalu i sastavnim komponentama.

da11

Vrijeme je da se preimenuje stranica, i da tony obuhvati svu tehnologiju, a ne samo smartphone.

Arčer

smartphonehrvatskaiostalakompanija.com

Damjan

Neću reći da tipkovnica ne izgleda dobro, dapače, ali ne mogu se oteti dojmu da mi to izgleda kao da klasičnoj mehaničkoj tipkovnici u cjenovnom razredu 70-140 kn dodaš light show i digneš cijenu za 3x više…

Ghost

Evo, nastavljam u skladu s mojim prethodnim bahatim postom na temu nekog lika koji nije čuo za Hasselblad. Guglaj prvo “mehanička tipkovnica”, a nakon toga “membranska tipkivnica”.

Damjan

Whatever… jednostavno pre skupo za jedan budget brend kao što je Trust.

du6mi

odlično !

Dado