Apple je upravo objavio poslovne rezultate za protekli kvartal u kojemu bilježe snažan rast prihoda i prodaje u svim kategorijama proizvoda. Prodaja iPhonea rasla je za čak 66% u odnosu na isti period lani.

Valja naravno imati na umu da je prvo tromjesečje lani bilo najšugavije u poslovnom i svakom drugom smislu valjda u posljednjem desetljeću. Lockdowni uslijed pandemije koronavirusa zatvorili su tada sve, a ako se što kupovalo to svakako nisu bili telefoni već konzerve i guz papir.

Svejedno, dvoznamenkasti rast prodaje u baš svim kategorijama Apple čini ponosnim, a i dioničari zasigurno trljaju ruke.

Prihodi su u prošlom tromjesečju u odnosu na godinu dana ranije rasli sa $58.3 milijardi dolara na $89.6 milijardi, što je nadmašilo i očekivanja ekipe s Wall Streeta koja je predviđala prihode od $76.9. Dobro je, promašili su za samo 13 milijardi dolara.

Od toga više od polovice na Appleov račun slilo se iz prodaje iPhonea koji donesoše $47.94 milijardi dolara. Naime u prošlom su kvartalu prodali čak 66% iPhonea više no u istom periodu lani.

Mac računala prodavala su se još bolje, čak 70% više, a iPadi 77% više. I usluge su rasle pa je na pretplatama za svoje Apple Music, Apple Arcade i Apple TV zaradio 27% više.

Ukratko, Apple nastavlja rasturati premda su se svi njihovi Apple Store dućani otvorili tek početkom ožujka.

Rast prodaje iPhonea u Europi učvrstio je dodatno njihovu drugu poziciju iza kompanije Samsung. Rastom prodaje iPhonea u Europi od 31%, za Samsungom sad kasne još manje, no Xiaomi napada opako i u Europi bilježi rast od čak 71%. Bit će zanimljivo dogodine u ovo vrijeme vidjeti gdje je tko na europskim poljanama.

Koliko ste im vi pomogli u ovako uspješnom prvom kvartalu ove godine?

Prethodni članakTrust OZO – USB slušalice s mikrofonom [Mini recenzija]
Sljedeći članakGoogle Asistent će učiti kako izgovarati i najzaguljenija imena
Gadget manijak i zaljubljenik u sve smart i phone. SmartphoneHrvatska.com i istoimeni YouTube kanal od 2011. uređuje, piše i vodi samostalno unatoč dvoje živahne djece i dva posla. Sve pod motom "Dok ide, ide" i "Dobro je dok je glava na ramenima".
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

5 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Rischer

Apple je fakat neuništiv, prodaju ljudima maglu, ali vrhunski kvalitetnu maglu i zbog toga nikada neće propasti

Damjan

Visoko-kvalitetna gusta magla…treba i to postići, napravili su kult oko ničega.

Sir Oliver

Drž’ se ti svoje Nokie, visoko-kvalitetnog uređaja za široke mase. Pusti ti ove uređaje za ograničene.

Amel

Da da baš prodaju maglu, verovatno ih zbog toga niko ne može stići ?

Rischer

Nisam mislio pod tim ništa loše, koristim Appleove uređaje više od 10 godina. Krivo ste me shvatili, očigledno.