Nakon što smo nedavno dobili kratak pogled na Harmony OS za Mate X2 preklopnjak, Huaweieva alternativa Androidu sad se u video pregledu otkriva i na Mate 40 Pro telefonu. Evo kako će izgledati.

Huawei je na američke sankcije reagirao kreiranjem vlastite alternative Androidu, koju nazvaše Harmony OS. Priča se da bi Huwei P50 serija trebala biti prva koja će na sunce s Harmony OS-om umjesto Googleove platforme.

Drugi njihovi uređaji bez pristupa Google servisima poput P40 i Mate 40 serije također ažuriranjem dobiti Harmony OS, a sad ga vidimo na Mate 40 Pro borcu.

Video u nastavku je na kineskom pa pretpostavljam da nećete previše razumjeti ali ćete uočiti one najvažnije novosti.

Premda na prvu Harmony OS ovdje izgleda jako nalik na EMUI 11 s Androidom 11 u podlozi, novi Kontrolni centar izgleda drastično drugačije.

Poziva se klizanjem s desnog dijela vrha zaslona, a nudi pregršt sklopki za funkcionalnosti telefona ali i povezanih smart uređaja.

Ista gesta ali s lijeve strane vrha zaslona otvara univerzalnu tražilicu, dok klizanje prsta prema dolje na Početnom zaslonu, otvara Centar za obavijesti.

Primijetit ćete i izuzetnu brzinu u radu i super glatke animacije, što ni ne čudi jer Huaweiev EMUI je i dosad bio uzor po tom pitanju.

Koliko imam prilike čuti, Harmony OS ažuriranje bi uskoro trebalo biti dostupno za P40 seriju pa ću rado isprobati i predstaviti vam sve novosti.

Što vi kažete na harmoniku iz Huaweia? Ima li šanse?

guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

6 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Esad

U Evropi neće imati šansi, kao što vidimo da nema ni Huawei andoid bez Google servisa.

Sir Oliver

Čak ne izgleda loše, ali bez Google-a bojim se da nema neku svjetlu budućnost. Što je, naravno, šteta.

Amel

Kopiranje iOS-a ajmooo

Amel Ljutic

Nista ga ne razumijem

du6mi

ovo mi izgleda kao pročišćeni i dorađeni mix android i ios sustava. EU kao pravi tigar od papira će u većini koristiti ono što joj zapovijedi washington. nokia nažalost nije uspjela spasiti meego i time su tada ameri uspjeli ugasiti i najmanji plamen informatičke neovisnosti EU-a.
zato sada podržavam da barem kinezi budu mali jezičac na vagi nasuprot trenutne potpune dominacije američkih mobilnih OS-a

Onako

Ako imaju normalan viber i fb i ostale ap za društvene mreže a i mape i zamjenu za YouTube i bankarske ap pa šta normalnom korisniku još treba uz dobar hardver ?! Jedino ovi što te Google igrice itd al to je dječija posla. Imat će u toj trgovini app milion app i sve što treba i ne treba i baš će biti cool imati novi OS malo drugačiji.