Googleov Wear OS za nosive gadgete ne može se baš pohvaliti čestim ažuriranjima, no ove godine se navodno sprema ozbiljnija nadogradnja. Ususret tome ažurirana je Gboard tipkovnica za Wear OS, a donosi novi look i funkcionalnosti.

Trenutno najbolji Wear OS sat kojeg možete nabaviti po mom ne baš tako skromnom mišljenju je Ticwatch Pro 3. Koristim ga i sam neko vrijeme, a gledali ste i moju recenziju. Opremljen s dva zaslona i moćnim Snapdragon Wear 2100 čipom, taj je sat manje, više sve što će vam trebati.

Jedna od značajki, koja itekako može biti praktična je odgovaranje na dolazne pozive i poruke direktno sa sata. Opremljen mikrofonom i zvučnikom, Ticwatch Pro 3 posve uredno odrađuje povremene glasovne pozive bez da posežete za uparenim mobitelom.

Tipkati odgovore na na tako malenom zaslonu nije lako, no može se, a s novom Gboard tipkovnicom za Wear OS bit će još lakše.

Novi Gboard za Wear OS prije svega izgleda bolje jer konačno dolazi na istinski crnoj podlozi umjesto dosadašnje sive. Tipkovnica sad podržava unos tipkanjem i klizanjem od slova do slova na višestrukim jezicima. Odabir jezika vrši se duljim pritiskom na još nešto širu razmaknicu. Nažalost Hrvatski još nije među podržanim jezicima, iako na mobitelima jest.

Poboljšano je automatsko ispravljanje teksta kao i sugestije riječi, što je na ovakvom malom zaslonu praktički must have.

Dodana je i opcija pregleda cijele poruke prije slanja, povlačenjem prsta s vrha zaslona prema dolje.

Ova bi nova Gboard tipkovnica na sve Wear OS satove trebala stići ovih dana, a ako vam se ne čeka, preuzmite odmah apk instalacijski paket s apkmirora.

Ne propusti novi video:

guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments