Osim najave novog Androida 12, Google je jučer na I/O konferenciji predstavio i uzbudljive novosti po pitanju nosivih gadgeta. U suradnji sa Samsungom, Google će svoju Wear OS platformu izgledno učiniti značajno boljom. Evo i kako.

Google je shvatio da mu za razvoj Wear OS platforme treba partner. U Appleu ga naravno ne vide ali su ga zato našli u Samsungu, čiji Tizen OS predstavlja ono najbolje u Android taboru nosivih gadgeta.

Akvizicija Fitbita i ovo novo partnerstvo s kompanijom Samsung izgledno će iznjedriti promjene Wear OS-a kojima se nadamo već dosta dugo.

Poznato je da Wear OS ima puno veći fond aplikacija, a Tizen OS svakako bolje optimizira tu vezu hardvera i softvera pa bi ova kombinacija zaista mogla uroditi plodom.

Dvije će kompanije na neki način spojiti ono najbolje iz Tizen i Wear OS-a, a rezultat će navodno biti 30% brže i glađe korisničko iskustvo s aplikacijama koje troše manje resursa i energije.

Korisničko sučelje dobit će taj novi “Material You” look kojeg promovira Android 12, a bit će kudikamo prilagodljivije no što je sad. Stiže podrška za widgete aplikacija 3. strana pa će se klizanjem ulijevo prikazivati i ploče odnosno widgeti aplikacija koje ćete instalirati, a ne samo nekolicine predinstaliranih.

Novi Wear OS satovi pa i oni pod Samsung logom, dobit će nove bolje prečace za brži pristup nedavno korištenim aplikacijama. Za skakanje između dviju aplikacija tipa reproduktora glazbe i odabrane sportske aplikacije, dovoljan će biti dvoklik na bočnu tipku.

Animacije sučelja i indikatori aktivnih aplikacija također su vizualno dotjerani, a sve skupa izgleda dosta oku ugodnije ali i logičnije posloženo.

Stiže konačno i podrška za YouTube Music, a Google Pay beskontaktno plaćanje uskoro će na satovima biti podržano u 37 zemalja svijeta.

Vjerojatno će prvi pametni sat s novim Wear OS-om biti novi Galaxy Watch kompanije Samsung, a onda valjda i Googleov vlastiti smartwatch, kojeg smo nedavno ugledali na renderima.

Valja naglasiti da Samsung svoj Tizen OS ne odbacuje samo tako. Sve će svoje aktualne Galaxy Watch satove podržati s 3 godine ažuriranja OS-a.

Što vi kažete na ovo partnerstvo Googlea i Samsunga? Hoće li vas potaknuti na nabavku Wear OS sata?

Ne propusti novi video:

guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments