Xiaomi već neko vrijeme obara rekorde u brzini punjenja, a sad objavljuje novi video u kojemu demonstrira HyperCharge tehnologiju punjenja. Do pune baterije za samo 8 minuta!

Nakon što su već ponudili 120W punjenje, Xiaomi sad demonstrira 200W tehnologiju, koju nazvaše HyperCharge. U videu ispod vidjet ćete kako taj novi punjač 4000 mAh bateriju modificiranog Mi 11 Pro telefona, napuni za ispod 8 minuta.

Do 50% kapaciteta, na ovom punjaču čeka se samo 3 minute, što je isto tako impresivno.

Ista tehnologija ali pri 120W istu bateriju puni za opet izvrsnih 15 minuta.

Ono što svakako treba imati na umu je da da bi ovo funkcioniralo, uređaj mora podržavati HyperCharge tehnologiju punjenja, a na raspolaganju morate imati Xiaomiev punjač i kabel.

Uz žično demonstrirali su i super brzo 120W bežično punjenje, kojim se isti ovaj prilagođeni Mi 11 Pro s 4000 mAh baterijom do 50% puni za samo 7 minuta.

Razvoj tehnologije punjenja svakako ide puno bržim korakom od razvoja baterija, odnosno njihova kapaciteta. Svi bismo radije vidjeli telefone koji će na jednom punjenju izgurati više dana korištenja, no trenutno je brzina punjenja ono čime se moramo zadovoljiti.

Kolike se temperature i kakav utjecaj na vijek trajanja baterije ima ovako brzo punjenje, znat ćemo ako ikad bude i komercijalno dostupno.

guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

5 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Gagi990

Samo sto nikako sa ga puste a pricaju i njemu 3 godine. 🤣

Zoki385

Brzina punjenja mi većinom nije bitna, imam punjač i doma i u uredu.
(A u njemu sam po cijeli dan skoro)
No svakako je ovo fantastično i važno za mnoge.

Sir Oliver

Dok im jedanput minutu prije kraj punjenja sve skupa ne eksplodira

Damjan

Očekujem ga u Redmi Note 12. 😌

Ghost

Sjecam se jednog mob. ne znam sad ime ali je imao bateriju oko 10.000mAh. tako da nije istina da se ne moze proizvesti jaca baterija. Imao sam prije lenovo vibe p2, 5.100 mAh. Baterija je bez ikakvih problema trajala 2 dana a bio sam na mob dosta cesto. Punjenje s par min. ce samo sjebati bateriju, te cemo je cesce mijenjati, sto njima sigurno odgovara.