Apple je jučer za predstavljanja iOS-a 15 najavio još jednu važnu i prije svega neočekivanu novost, a tiče se budućih ažuriranja vašeg iPhonea.

Svi korisnici iPhonea i bilo čega na i iz Applea itekako dobro znaju da kad kompanija izbaci novo ažuriranje, nekog velikog izbora nema. Ažuriraj čim prije ili gledaj u onu obavijest o ažuriranju i pokušaj se praviti da je ne vidiš.

Oni koji bi ažuriranje prihvatili odmah, u pravilu bi imali tjedan ili možda dva da se predomisle i vrate na prijašnju verziju iOS-a iz ovog ili onog razloga. Najčešće bi to bili nekakvi bugovi, a bilo je i onih kojima se redizajn sučelja nije svidio.

Kako prenosi Gsmarena, Apple će i nakon službenog ažuriranja na iOS 15, koje stiže ove jeseni, nastaviti s ažuriranjima iOS-a 14.

Korisnici iPhonea će tako u Postavkama ažuriranja na odabir imati preuzimanje i ažuriranje na novi iOS 15 ili se pak zadržati na iOS-u 14, no i dalje primati ona važna kritična i sigurnosna ažuriranja.

To je blago rečeno nečuveno za Appleov tabor i u neku ruku najavljuje potencijalnu fragmentaciju od koje Android platforma pati oduvijek.

Javna beta verzija iOS-a 15 dostupna će biti u srpnju, a službena verzija stiže krajem ljeta, vjerojatno u rujnu s iPhone 13 serijom.

Što vi mislite o ovoj promjeni politike ažuriranja? Je li to opcija koja vam nešto znači ili ćete ionako preuzeti najnoviji iOS čim se pojavi?

guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

5 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Sir Oliver

Preuzeti ću najnoviji iOS čim se pojavi

Cory

Stvrano šok i nevjerica…

Cory

Stvarno*

SonicMoose

Tek nakon dva Apaurina; tri Xanax-a; litre Pag-a i razbijenog prozora na susjedovom biciklu sam dosao sebi… Zar i ti sine Jabuko?

Rubber

Ne razumijem zašto ljudima smetaju ovakve stvari? Nitko nije tebe ograničio sa tom opcijom i ja to vidim samo kao napredak. Novi update-i ionako znaju biti puni malih(i većih) bugova, i rado bi da imam opciju za zadržati trenutnu verziju do slijedećeg fix-a.