Google je u optjecaj pustio već drugu beta verziju Androida 12 s hrpom novosti, a brojke preuzimanja kažu da svijet s većim nestrpljenjem no ikad dosad iščekuje službenu verziju.

Android 12 zaista donosi puno noviteta u odnosu na aktualni Android 11. Koliko god se pričalo o onom funkcionalnom i praktičnom aspektu, još jednom se potvrđuje da korisnici vole i one vizualne eye candy stvari.

Vjerojatno je upravo taj novi sustav prilagodbe izgleda sučelja temema, ono što je ponukalo navodno nikad veći broj korisnika da preuzme Android 12 beta verziju.

Googleov novi Material You dizajn sučelja sad između ostalog koristi odabranu pozadinu ili narodski wallpaper i prema njemu automatski podešava nijansu korisničkog sučelja na sistemskoj razini.

Vidjeli smo i novi izgled Centra za obavijesti, koji sad jako podsjeća na Appleov iOS ili MIUI 12 iz Xiaomia. Veliki gumbi za one najvažnije sistemske funkcije, prostiru se preko cijelog zaslona i izgledaju cool.

Android 12

Osim tog vizualnog dijela mnoge vjerojatno zanima i nova kontrolna ploča privatnosti, kroz koju će Google ponuditi još veću kontrolu nad dijeljenjem vaše lokacije i drugih značajki.

Sve to vjerojatno stoji iza objave Googleova glavnog inženjera Davea Burkea, koji na Twitteru kaže da je Android 12 beta najpreuzimanija beta verzija Androida u povijesti.

Android 12 u svojem se finalnom izdanju očekuje krajem ljeta, kada ćemo službeno upoznati i nove Pixel 6 telefone.

Kakvi su vaši dosadašnji dojmovi o Androidu 12? Veselite li mu se više no iOS-u 15?

Ne propusti novi video:

guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

3 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Nikola

Zelena boja 😍

Sir Oliver

Uopće ne izgleda loše, čak mi je ljepši od iOSa

da11

Bitno je reci da je 20% brzi od androida 11, na istom uredjaju.