Preklopni telefoni i hibridi sa savitljivim zaslonima polako ali sigurno uzimaju maha. Aktualni predvodnik Samsung najprisutniji je na tržištu, no LG sad misli da ih može naučiti neke stvari.

Uz Samsung jedno od najvažnijih imena u industriji zaslona svakako je njihov rival na domaćem terenu – LG. Sad su najavili Real Folding Window, svoj novi savitljivi zaslonski panel, navodno bolji i izdržljiviji od Samsungova UTG-a.

Ako to niste znali, Samsung je izdržljivost svojih savitljivih zaslona u tri generacije preklopnjaka drastično poboljšao. Učinili su to implementacijom tzv. Ultra Thin Glass sloja. Taj je zaslone druge generacije Z Fold i Z Flip uređaja učinio značajno otpornijim na grebanje i oštećenja. Osjećaj pod prstima također se značajno poboljšao.

LG Chem je razvio novu tehnologiju zaštite savitljivih plastičnih OLED zaslona. Čine ju dva sloja nekoliko mikrometara debelog sloja termoplastične polimerske smole s obje strane savitljivog zaslona.

Navodno je značajno otporniji na oštećenja i temperaturu, može se savijati na obje strane, a navodno bi i onaj pregib trebao biti značajno manje uočljiv.

Kao i aktualni Samsungovi savitljivi zasloni, testiran je na 200 000 savijanja bez nevolja.

Prvi se uređaji s ovim novim LG savitljivim zaslonom očekuju 2023.

Prethodni članakApple potvrdio: iPhone i motocikli baš i ne idu zajedno
Sljedeći članakInterni Googleov dokument otkriva kad stiže Android 12
Gadget manijak i zaljubljenik u sve smart i phone. SmartphoneHrvatska.com i istoimeni YouTube kanal od 2011. uređuje, piše i vodi samostalno unatoč dvoje živahne djece i dva posla. Sve pod motom "Dok ide, ide" i "Dobro je dok je glava na ramenima".
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Mate

Tek 2023.. onda još nisu toliko dobri ha?