Bližimo se službenom predstavljanju Google Pixel 7 serije, što znači da ćemo ih ovih dana viđati sve češće. Lou s kanala Unbox Therapy dočepao se ranih testnih primjeraka i usporedio ih s aktualnim Pixelima.

Google Pixel 6 i Pixel 6 Pro važni su jer su prvi Googleovi telefoni pokretani njihovim vlastitim čipom. Njihov Tensor čip trebao bi biti odgovor na Appleove A Bionic čipove, koji pokreću iPhone.

Pixel 7 i Pixel 7 Pro ove će jeseni donijeti drugu generaciju Tensor čipa, a novi dizajn dodatno je rafiniran i osvježen.

Osnovna razlika između dvaju modela opet je veličina i broj kamera na poleđini. U sad već poznatom camera bar modulu kamere na leđima Pixel 7 Pro opet ima tri kamere, dok Pixel 7 ponovno dolazi bez telefoto objektiva.

Oba modela izgledaju zaobljenije i staklenije od svojih prethodnika, a modul kamere sad je metalni. Dok Pixel 7 Pro ima sjajne bridove, oni na Pixelu 7 su s mat završnom obradom.

Lou je usporedio gabarite novih i još aktualnih modela i zaključio da su Pixel 7 Pro i Pixel 6 Pro gotovo pa identični. Zaslon novog modela izgleda kao da ima nešto deblji okvir, no u naravi se tako čini zbog manjeg radijusa zakrivljenja po bridovima.

Google Pixel 7 je pak vidno manji, a na vagi i 10g lakši telefon od Pixela 6, što će veseliti sve one koji se nadaju kompaktnijem uređaju.

S obzirom da se radi o prototip primjercima, nije ih bilo moguće uključiti pa ni isprobati njihove kamere.

Ipak, uspio je iščitati da Pixel 7 pro dolazi s 12, a Pixel 7 s 8GB RAM-a i 128GB podatkovne memorije.

Do službenog predstavljanja je ostalo još vrlo malo pa nema razloga sumnjati u to da će Pixel 7 i Pixel 7 Pro izgledati upravo ovako.

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

6 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
MIB

Dok ih lansiraju već budu stari, ali očekujem još uvijek značajno slabiji čip(Tensor 2) nego A15. ? Nisu mi jasni u Googleu što izvode jer launch im neće biti zanimljiv. Dizajnerski mi se ne sviđa Pixel 7, a po pitanju memorije bih ga lagano svrstao u 2017. godinu s raskošnih 128GB. Po pitanju softvera misle da su se spasili s 13icom jer na 12ici to nisu bili u stanju hendlati. Sve u svemu prodat će 100 komada tog već unaprijed predodređenog otpada.

Damjan

Dizajn prošlog modela je bio miljama ispred ovog… ?

MIB

Iako Pixel 6 nije bio ozbiljniji od kutije za šminku stvarno je puno bolje izgledao nego što bude još jedna jeftinjara broj 7 iz Kine. Dizajn su posudili od konkurencije samo što je to s prednjice.??‍♂️ Bilo kako bilo ni jedan ni drugi ne budu lijepi telefoni.? Rujan će tako otkriti i neke ružnije primjerke jeseni.?

Lumo444

Šteta što nisu iza stavili mat staklo…
Sviđa mi se što je pixel 7 manii od pixela 6, trenutno koristim 6-cu i vjerojatno ću prijeći na 7-cu, baš iz tog razloga, a i sviđa mi se više dizajn 7-ce..

Ghost

Jesi zadovoljan kamerom na šestici? Meni je žao što sedmica ne donosi setup kao na pro modelu – nisu učili od Applea koji ne izostavi glavnu kameru na običnom modelu

Lumo444

Zadovoljan sam, žena ima iPhone i kad treba slikati klince uzima moj mobitel…
Pa 6 i 7 će imati isti setup kamera, ali će ti 7-ca kao i što 6-ca ima imati samo jednu kameru više (periskopsku)… Ove dvije ostale su iste