iOS 16 uz pregršt novosti vraća i prije pet godina izgubljeni postotak kapaciteta baterije u statusnu traku gdje mu je i mjesto. Vratili su ga nespretno, no iOS 16.1 beta 2 potvrđuje da je Apple shvatio kako treba izgledati.

Uvođenje notcha prije pet godina iz statusne trake svih iPhonea s Face ID sistemom potjeralo je postotak baterije. iOS 16 ga je napokon vratio, no mnogima se nije svidio.

Apple je u ikonicu baterije nagurao brojku koja predstavlja prikaz trenutnog postotka napunjenosti baterije. Sama ikonica međutim nelogično je ispunjena i kad je baterija napola prazna.

Izgleda da je Apple čuo pritužbe pa rade na tome. iOS 16.1 beta 2 donosi dinamičku ikonicu baterije koja će se praziniti u skladu s postokom napunjenosti.

Valja imati na umu da to što isprobavaju u beti ne mora nužno završiti i u stabilnoj verziji softvera, no najvjerojatnije hoće.

Kako funkcionira taj novi dinamički otok te što sve može novi ultra skupi iPhone 14 Pro Max, pogledajte u novoj video recenziji:

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

8 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Crna Stijena

O, hvala klincu! Sad ću lakše zaspat.

Dea L

Znači da su bili jako pametni kad su ih tek prigovori korisnika natjerali na dinamičku ikonicu koja ima logike, ali i dalje nemaju znak %.

Ivica

Plaća li Cook te programere uopće, pitam se?

Ado

a upalis motorku 🙂

Plameni jazavac

Čestitke

Am3l

Brzo kontaju nema šta

Amel Ljutic

Jos cekamo na mogucnost zatvaranja svih app jednim klikom ? a ne da moram pojedinacno!

Zlatko

Samo da iphone uvede sd card…