Samsung već neko vrijeme testira svoj One UI 5 temeljen na Androidu 13 prije službene nadogradnje. Friška beta 3 posuđuje nešto od Appleova iOS-a 16, a tiče se Zaslona zaključavanja.

Samsungov One UI jedan je od najpopularnijih Android skinova na tržištu. Njime Samsung kao i mnogi drugi OEM-ovi prilagođavaju izgled čistog Androida i nadodaju mu značajke i mogućnosti.

Najsvježije izdanje Samsungova sučelja je One UI 5 i u fazi je beta testiranja na nekim od najsvježijih i najboljih Galaxy telefona. Ovako na prvu ne donosi neke značajne preinake i novosti u odnosu na aktualni One UI 4.1.

Treća po redu beta One UI 5 skina donosi novost po pitanju izgleda Zaslona zaključavanja, a jasno je posuđena iz Appleova iOS-a 16.

Oni koji su čitali i gledali moje recenzije iPhone 14 Pro Max i iPhone 14 telefona između ostalog su uočili da iOS 16 nudi više opcija prilagodbe no ijedan iOS ranije.

Yaslon zaključavanja tamo nudi postavljanje mini widgeta i prilagodbu izgleda sata, a nudi i više različitih Zaslona zaključavanja za različite Focus režime.

Samsungov One UI 5 beta 3 sad nudi vrlo slične oblike prilagodbe svojeg Zaslona zaključavanja, a kao i na iOS-u 16 sad je dovoljno prst dulje zadržati na njemu i uskočiti u opcije odabira pozadine i izgleda sata.

Evo direktne usporedbe Samsungove aplikacije Good Lock, One UI 5 beta 3 i iOS-a 16.

Prethodni članakPixel 7 Pro neće oboriti s nogu
Sljedeći članakOvo je Galaxy S23!
Gadget manijak i zaljubljenik u sve smart i phone. SmartphoneHrvatska.com i istoimeni YouTube kanal od 2011. uređuje, piše i vodi samostalno unatoč dvoje živahne djece i dva posla. Sve pod motom "Dok ide, ide" i "Dobro je dok je glava na ramenima".
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

7 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Dea L

2010. Samsung je sveobuhvatno prekopirao sučelje za Galaxy S, čak i kut pod kojim su bile zaobljene ikone u iOSu. Od tad nije prestao kopirati. 🤫 I dobro ih slijedi u njihovim odlukama kojima skidaju kožu vlasnicima, za novce.

Damjan

Kopirao ih i prvi u izbacivanju punjača, a godinu dana ranije se rugao tome. Dvolični klošari iz Samsunga.

Nikos

Samo znam da su ove ikonice jos od android 9,postale su dosadne sa tim izgledom

Crna Stijena

Apple predvodnik, Samsung sljedbenik

Perica Bukic

Imam tu betu, radi bolje i nije losa no i dalje je responsiveness bolji na iosu. Tu moraju da porade definitivno da mogu parirati Googleu i iOSu

Am3l

Samsung je ovih opcija imao na Goodlocku daleko još pre iOS-a 16, tako da ne znam ko tu koga kopira 🤔

Roko

Samsung ovo ima na good locku zadnjih 3-4 godine, samo su sada stavili u normalnu verziju