Nova beta verzija WhatsApp aplikacije za Android najavljuje izgledno uvođenje nove opcije za slanje fotografija. Nekima će se svidjeti, a drugima baš i ne.

Vjerujem da vam je poznato da WhatsApp i sad pri slanju nudi tri razine kvalitete fotografija. To su “automatic,” “best quality,” i “data saver.” Vjerojatno ste mislili da odabirom “best quality” šaljete fotografije u originalnoj rezoluciji, no to nije tako

WhatsApp i u tom slučaju vrši određenu dozu kompresije fotografija, mada značajno manju no pri odabiru opcije “data saver”.

Za većinu je i ovo više no dovoljna kvaliteta fotografija jer će se u najvećem broju slučajeva pregledavati na zaslonu telefona.

Odlučite li međutim, neke od fotografija podijeljenje putem WhatsAppa, isprintati, primijetit ćete da kvaliteta i nije najbolja.

Nova beta WhatsAppa za Android donosi opciju odabira dijeljenja fotografija u “originalnoj kvaliteti”. Tu će opciju WhatsApp postaviti u alatnu traku za uređivanje fotografija prije slanja.

Tu ne treba zaboraviti da će slanje fotografija u originalnoj kvaliteti za posljedicu imati znatno veću potrošnju mobilnih podataka.

To se onim s ograničenim brojem gigabajta neće naročito svidjeti jer će i pri primanju fotografija trošiti više podataka iz svojeg mjesečnog plana.

Via

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Najindustrijalizovanija

Već odavno postoji mogućnost slanja fotografija preko WhatsApp aplikacije u punoj rezoluciji.
Slike se mogu pohraniti u Google photo gallery i kada se šalje preko WhatsApp aplikacije neki Xiaomi mob.imaju mogućnost : “izrada veze” i tu se klikne i na taj način se pošalju fotografije u punoj rezoluciji.
Naučili su me na još jedan način međutim to mi je bilo komplicirano i zaboravio sam.
Naručio me gospodin Zoran koji radi u alo alo dućanu Mall u Splitu za kojeg smatram da je daleko najbolji stručnjak za mobitele.