Nova Appleova iPhone 15 serija donijela je popriličan broj noviteta u odnosu na prethodnike mada tako i ne izgleda. O jednoj bitnoj promjeni se ne priča dovoljno, a bitna je itekako. Tiče se cijele iPhone 15 serije.

iPhone 15 Pro i 15 Pro Max dobili su taj titanski okvir, koji ih čini točno 19g lakšim u odnosu na prethodnike. Dojam da su lakši u ruci je navodno još izraženiji no što bi se očekivalo.

Da ne bi bilo zabune, taj je titanski okvir posebnom metodom varenja, spojen s aluminijskim okvirom ispod njega. To je valjda isto tako doprinijelo manjoj masi.

Titanski na Pro i čisto aluminijski na iPhone 15 i 15 Plus modelima u svakom slučaju povezuje ravno staklo sprijeda i straga.

Oni koji ne vole maske, a usput su i trapai, zasigurno znaju da je zamjena stražnjeg stakla iPhonea, a kamoli zaslona, skup sport.

Dobra vijest je da su zahvaljujući dizajnerskim preinakama omogućili značajno lakšu zamjenu stražnjeg stakla cijele iPhone 15 serije. Sad je taj stražnji poklopac moguće zamijeniti neovisno o drugim komponentama, što je dosad bilo nemoguće.

To je rezultiralo i radikalno manjim troškom izmjene razbijenog stražnjeg poklopca.

Tako će sad izmjena stražnjeg poklopca na iPhone 15 Plus i 15 Pro Max telefonima koštati $199, a na iPhone 15 i 15 Pro $169.

Kad to usporedimo s cijenom izmjene stražnjeg poklopca ranijih modela, vidimo da je cifra više od upola manja.

Cijene izmjene stražnjeg poklopca po iPhone modelima

ModelPro MaxProPlusStandardMini
15$199$169$199$169N/A
14$549$499$199$169N/A
13$499$449N/A$349$299
12$499$449N/A$349$299

Ovo su, premda bitko ne voli pričati o razbijanju skupocjenog telefona, zaista trebali i jače istaknuti.

Prethodni članakMože li Apple svojim novim satovima nastaviti dominaciju tržištem
Sljedeći članakNasljednik ovogodišnjeg Xiaomi bestselera stiže s novim 4nm čipom iz Qualcomma
Gadget manijak i zaljubljenik u sve smart i phone. SmartphoneHrvatska.com i istoimeni YouTube kanal od 2011. uređuje, piše i vodi samostalno unatoč dvoje živahne djece i dva posla. Sve pod motom "Dok ide, ide" i "Dobro je dok je glava na ramenima".
Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

3 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Ghost

Klikbejt smeće od članka.

Gizda

99% ljudi nikada neće promijeniti stražnje staklo već će samo staviti maskicu tako da ovoj novosti dajem ocjenu 2/10. A ako su otežali cjelokupni popravak drugim stvarima onda je apsolutno nebitno. Titanski okvir, zajedno sa ovim i starom USB C tehnologijom zaista opravdavaju cijenu od 1.500€ za 15 pro.