Google je jučer uz nove Pixel 8 i Pixel 8 Pro telefone predstavio i drugu generaciju Pixel Watch pametnog sata. Pixel Watch 2 u odnosu na prethodnika donosi neke novosti, od kojih neke nije lako shvatiti.

Na prvi pogled će biti jako teško razlikovati Pixel Watch 2 od njegova prethodnika. Tako je barem dok ih ne okrenete trbuhom prema gore.

Naime, dizajn je praktički identičan. Pixel Watch 2 je poput njegova prethodnika mali i navodno udobni oblutak, opet u samo jednoj veličini – 41mm.

Zaslon je promjera 1.2″ s jednako debelim okvirom. Kućište je izrađeno od aluminija i vodootporno do dubine od 50 m.

Na boku ponovno ima aktivnu zakretnu krunu i dodatni gumb. Opremljen je mikrofonom i zvučnikom za telefoniju i razgovore s Google asistentom.

Performanse, a izgledno i autonomija bi u odnosu na prethodnika trebale biti još bolje. Pixel Watch 2 pokreće Snapdragon W5 čip s 2GB RAM-a i 32GB podatkovne memorije.

Google obećava 24 sata autonomije uz uključen AlwaysON zaslon.

Pixel Watch 2 vs Pixel Watch

Tu dolazimo i do promjene koju nismo očekivali. Naime, s donje strane su sad novi senzori za još preciznije praćenje rada srca, EKG, oksigenacije krvi, tjelesne temperature, stresa i kvalitete sna. Među te senzore Google je uvalio i četiri PIN konektora za punjenje baterije.

Naime, za razliku od prethodnika, Pixel Watch 2 ne podržava bežično punjenje. Kažu ovo je brže i sigurnije, međutim znači i da ćete taj poseban punjač morati nositi sa sobom.

Pixel Watch 2 inače dolazi temeljen na WearOS 4 platformi, koja je debitirala na Samsung Galaxy Watch6 seriji. Google je za praćenje sportskih aktivnosti Pixel watch 2 opremio s još više Fitbit čarolija, a jak fokus je stavljen i na Google Asistenta.

Ponudit će ga u tri boje kućišta s izmjenjivim remenima i to u Wi-Fi i LTE varijanti. Koštat će od $350.

Via

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Antiprotivan

Oprosti mi na neznanju, ali ako taj sat ne podržava bežično punjenje nego se puni žičano, znači treba nostiti punjač sa sobom. Ali kad bi se kojim slučajem punio bežično, kako bi se punio? S nekim punjačem na koji treba prisloniti telefon i opet ga nositi sa sobom ili iz zraka uz pomoć Teslinih izuma?