Apple je jučer u optjecaj pustio iOS 17.0.3 od kojeg se očekivalo da riješi problem pregrijavanja nove iPhone 15 serije, a naročito Pro modela. Prvi testovi pokazaju da je problem zaista riješen.

Priča o pregrijavanju novih telefona serije iPhone 15 ne silazi s naslovnica sve otkako su uređaji doživjeli prve isporuke. Špekuliralo se o mogućim uzrocima, a najviše se sumnjalo u novi A17 Pro pogonski čip, dok su neku okrivljavali i titanski okvir iPhone 15 Pro uređaja.

Apple krivnju svalio na softver i to ponajprije na neke popularne aplikacije. Sumnjalo se prije svega na Instagram i Uber. Obećali su ažuriranje iOS-a, koje su jučer i isporučili.

Novi iOS 17.0.3 je stigao, a prvi testovi ukazuju na to da je problem uspješno riješen ali i da Appleovo ažuriranje izgledno nema direktne veze s tim.

Video u nastavku uspoređuje dva iPhone 15 Pro Max telefona, jedan na iOS 17.0.3, a drugi na iOS 17.1 beta. Pregrijavanja nema ni na jednom ni na drugom, a Geekbench potvrđuje da iOS 17.0.3 ne ograničava performanse 17 Pro čipa.

Ispada da je glavni krivac svo vrijeme zaista bila aplikacija Instagram. Nakon ažuriranja na najnoviju verziju 303.3, pregrijavanja više nema.

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Ibor4You

Što god da je bilo uzrok, ja samo znam da sam po (svojoj slobodnoj procjeni) izgubio 30% na bateriji iPhonea 13.
I to nakon updatea na 17.01..
Na čistoj 17ci nisam imao problema i promjena na trajanju baterije.