Zamislite kompaktni, prijenosni 2u1 uređaj, koji spaja sposoban Android TV Box i ogroman ekran dijagonale preko dva metra. Upravo to je CUBOT Surewheel Q3 – prijenosni projektor iz Se-Mark trgovine, temeljen na Android platformi i to po nevjerojatnoj cijeni.

Oni koji redovito zalaze na ovaj portal dosad ovdje nisu imali prilike čitati moje osvrte projektora. Ovo je prvi, a testiranje ovog zanimljivog gadgeta bila je prava uživancija.

Ono što ovaj projektor čini tako zanimljivim je između ostalog i njegov dizajn. Kompaktan je i lako prenosiv, što omogućuje kreiranje privatnog kina gdje god na raspolaganju imate komad zida, stropa ili bijele plahte, koju ćete razvući.

Transport olakšava i ručka u obliku remena kao i relativno mala masa od tek 1.4 kg.

U testiranju mi je ovaj put pomogao prijatelj s kojim sam uživao u „movie night“ večerima uz filmske klasike. Lako mogu zamisliti i ljubitelje nogometa, koji će ovaj projektor iskoristiti za uživanje u utakmicama na mega ekranu.

U paketu se isporučuje s daljinskim upravljačem, kabelom napajanja i praktičnim tronošcem, kojeg možete i ne morate koristiti.

Ja sam ga uglavnom koristio u studiju, gdje je dobio poziciju na podu na jednom kraju prostorije otkud je ispucavao sliku dijagonale nešto preko 2 metra na suprotnom zidu.

Cool je što integrira i 5W zvučnik, sasvim dovoljne glasnoće za manje prostore, no lako ga je povezati s drugim zvučnicima kabelom putem 3.5mm izlaza ili bežično Bluetooth 5.0 vezom.

Sa stražnje strane su još i USB ulaz za priključivanje memorijskih stickova ili tvrdih diskova, na koje ćete nabacati filmove i glazbu i HDMI ulaz za priključivanje računala ili drugih video izvora.

Sprijeda je veliko oko objektiva s LED lampom svjetline 320 ANSI lumena. Kroz nju projicira sliku rezolucije FHD do dijagonale 184 inča.

Na vrhu se nalazi veliki gumb za uključivanje/isključivanje i kotačić za izoštravanje slike.

Postavkom Keystone Correction, putem daljinskog upravljača lako ćete anulirati eventualna izobličenja slike zbog kuta projekcije.

Tako ćete bez problema imati savršenu sliku visoko na zidu premda je projektor značajno niže, odnosno na podu.

Android TV iskustvo

Po uključivanju i podešavanju slike, prva stvar koju trebate učiniti je povezati se na Wi-Fi jer ovo je u biti Android TV box, koji će za vas vrtjeti YouTube, Netflix, HBO Max i druge streaming servise, a sve na ogromnoj površini. Radi se o Androidu 10.

Navigacija sučeljem je jednostavna i intuitivna, a vrši se priloženim daljinskim upravljačem, kojeg napajaju dvije AAA baterije.

Uz Wi-Fi podržano je i povezivanje Bluetooth 5.0 vezom, a praktično je za povezivanje s vanjskim zvučnicima.

Iz Trgovine Play instalirajte sve potrebne aplikacije poput VLC Playera ili KODI playera. Uređaj raspolaže s 1 GB RAM-a i 8 GB podatkovne memorije.

Sučelje se inače pokazalo glatkim i fluidnim u radu i tu nemam nikakvih zamjerki.

Ugodno me iznenadio i relativno tihim radom. Naime, kao i svaki drugi projektor, Surewheel Q3 je opremljen ventilatorom, no nije toliko bučan da bi ometao uživanje u projekcijama.

Mala zamjerka ide na gumbe daljinskog upravljača odnosno njihov mekan odziv.

Usporedi cijene mobitela Nabava.net

Svi mobiteli na jednom mjestu.

Nabava.net ti omogućava pretragu i usporedbu cjelokupne ponude mobitela na hrvatskom tržištu.

ZAKLJUČAK

Testirati i koristiti ovaj uređaj je bila prava uživancija, toliko da sam ga odlučio zadržatii. Impresionirao me oštrom slikom, velikom dijagonalom projekcije, kompaktnim i atraktivnim dizajnom, opcijama priključivanja, tihim radom i funkcionalnostima Android TV Boxa, a ponajviše izuzetno pristupačnom cijenom.

Naime, CUBOT Surewheel Q3 projektor u Se-Mark trgovini košta samo 150 eura. To je zaista izvrsna cijena za sve što nudi ovaj cool gadget. Naručite ga, uključite, zamračite prostoriju i uživajte u privatnom kinu kad god i gdje god poželite.

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Goran

Joj 1gb ram.. koje škrtarenje…

Multi Phone

A sad zamisli takav projektor smanjen tisuću ili deset tisuća puta.