Apple će novi iOS 18 predstaviti početkom idućeg mjeseca, da bi nakon beta testiranja tijekom ljeta, u rujnu krenuo prema podržanim uređajima. Kažu da će biti najveće ažuriranje u iPhone povijesti pa pogledajte čemu se to imate pravo veseliti.

Apple naravno ništa još nije službeno potvrdio, no prema glasinama iz dosad pouzdanih izvora, iOS 18 donosi hrpu novosti.

Siri i AI

Apple sad već kasni s implementacijom AI-a pa se očekuje da se to dogodi ove jeseni. Navodno će najviše profitirati Siri asistent. Uz pomoć AI-a, Siri će izvršavati kompleksnije zadatke. Glasovnim naredbama ćete jojnzadavati da otvara pojedinačne dokumente, premiješta ih iz mape u mapu, šalje ili briše mailove i svašta nešto.

Isprva će kako kažu, odrađivati jedan po jedan zadatak, a naknadno će moći izvršavati i cijeli niz komandi poput otvaranja određene fotografije, obrezivanja iste i slanja određenom kontaktu.

Apple navodno neće predstaviti vlastiti AI chatbot već je najaviti svoje partnerstvo s kompanijom OpenAI, koja stoji iza ChatGPT-a.

Koristeći AI, iOS 18 će još bolje razumjeti navike korisnika i nuditi još bolje korisničko iskustvo, sažimati poruke, generirati poruke i slično.

Još prilagodljiviji Početni zaslon

Apple će navodno ponuditi još slobode u prilagodbi izgleda sučelja pa će korisnici konačno moći ono što se u Android svijetu može otkad postoji.

Priča se o mogućnosti promjene boja ikonica aplikacija kao i njihovo postavljanje bilo gdje na zaslonu. Sve to dosad je neviđeno na iPhoneima.

Još funkcionalnije Apple Karte

Korisnici Google Karata moći će pri navigaciji prilagođavati rutu po želji, birati specifične prometnice, a stižu u topografske karte dosad dostupne na Apple Watch satovima.

Poruke dobivaju RCS

Appleova aplikacija Poruke dobit će podršku za RCS, koji će poboljšati dopisivanje s korisnicima Android telefona. To bi između ostalog trebalo osigurati dijeljenje multimedije u visokoj kvaliteti. Tu su još i glasovne poruke, indikatori pročitanosti, tipkanja, bolje grupno dopisivanje, dopisivanje putem Wi-Fi veze i druge značajke.

Nove značajke, mnoge potpomognute AI-em stižu i u druge Appleove nativne aplikacije poput Apple Music, Kalendar, Freeform, Zdravlje, Keynote, Numbers i Pages, Safari i druge.

Nakon što ga predstave na početku WWDC konferencije zakazane za 10.6. iOS 18 će najprije biti dostupan razvojnim programerija, a prva javna beta obično bude dostupna u srpnju.

Via

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Rim Tim

Hoce li se napokon moci odvojeno podesiti zvuk za pozive i poruke?