Najpoznatiji proizvođač zaštitnih stakala za zaslone telefona Corning, predstavio je svoje novo staklo Gorilla Glass 7i, a namijenjeno je telefonima srednjeg i nižeg cjenovnog ranga.

Kad pričamo o zaštiti zaslona telefona od pucanja i grebanja Corningov Gorilla Glass je prvo što pada na pamet. Tako je praktički od prvog iPhonea na ovamo.Poznata je priča o tome koliko je Steve Jobs inzistirao na zaštiti zaslona, koja će ga osigurati od grebanja čak i u džepu s kovanicama i ključevima.

Početkom ove godine posebno za Galaxy S24 Ultra telefon, Corning je predstavio svoje dosad najizdržljivije zaštin staklo – Gorilla Glass Armor.

Sad predstaviše novo Gorilla Glass staklo 7. generacije, poznato i kao Victus, a nosi ime Gorilla Glass 7i. Zadatak mu je osigurati zaštitu od grebanja i pucanja na telefonima srednjeg i nižeg cjenovnog razreda.

Iz Corninga kažu da njihovo novo zaštitno staklo izdržava padove na tvrde i hrapave površine s visine do 1m. Konkurentska zaštitna stakla nude zaštitu s upola manje visine.

Gorilla Glass 7i staklo je tanje od Gorilla Glass 5 stakla, koje preživljava s većih visina ali je i deblje, a time i teže.

Dosad su cijenom povoljniji telefoni koristili stariju inačicu Gorilla Glass stakla. Tako novi Pixel 8a koristi Gorilla Glass 3. Ovo novo Gorilla Glass 7i će ponuditi bolju zaštitu, a povoljnijoj cijeni.

Prvi telefon, koji će nositi ovo najnovije staklo iz Corninga bit će zasad nepoznati Oppo telefon.

Via

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments