iOS 5 nestabilniji od Androida?

 

Appleov iOS je oduvijek bio na glasu da “jednostavno radi” dok je Android oduvijek nosio epitet nestabilne mobilne platforme na kojoj se aplikacije ruše. Izgleda da se stvari mijenjaju. Crittercism, tvrtka koja se bavi analizom rušenja aplikacija napravila je istraživenje tijekom mjeseca studenog i prosinca 2011 u kojemuje analizirano 214 milijuna rušenja aplikacija. Od toga je 162 milijuna iOS aplikacija krahiralo dok je 52 milijuna Android aplikacija doživjelo istu sudbinu. Ugrubo rečeno iOS aplikacije se ruše triput više od Android aplikacija? U svakom slučaju sde tako čini.

Ovaj grafikon prikazije učestalost rušenja aplikacija po mobilnim platformama, a aplikacije su podijeljene u 3 skupine po njihovoj popularnosti. U svima kategorijama ispada da se iOS aplikacije ruše češće od istih na Androidu. Najmanje se ruše aplikacije iz prve skupine popularnosti tipa Angry Birds, Cut the Rope, Fruit Ninja i slične.

Ono što ovo istraživanje čini donekle upitnim je činjenica da je u vrijeme istraživanja iOS 5 praktički tek pušten u opticaj, a poznato je da svaka nova inačica operativnog sustava ispočetka pati od “dječjih bolesti” a aplikacije pate od problema s kompatibilnošću. Čak 33% svih rušenja na iOS-u događa se u iOS 5 veziji.

Napište nam vaša iskustva s iOS 5. Imate li osjećaj da je iOS5 nestabilniji u uspredbi s ranijim verzijama iOS platforme?

Imaš nešto za reći?

avatar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.