Blackberry traži spas u Androidu

 

Veći ptice na grani znaju da je RIM u nevolji. Njihovi gubici su sve veći, a njihov udio na tržištu smartphona i tableta  je sve manji. U pripremi je i nova inačica njihova BlackBerry OS-a ali samo to zasigurno neće moći izvući RIM iz gabule. Još jedna kvalietetna mobilna platforma ima zanemariv udio na tržištu – Microsoft Windows Phone. Što imaju zajedničko? Premali izbor aplikacija u usporedbi s Androidom i iOS-om.

Nedavno je došlo do promjena u čelništvu RIM-a pa tako vjerojatno i u načinu razmišljanja. RIM je shvatio da mora pod hitno nešto učiniti i odlučio se okrenuti Androidu. Tako bi za manje od mjesec dana trebao biti dostupan Playbook 2.0 OS za njihove tablete, koji će uključivati i takozvani BlackBerry Runtime. To će zapravo omogućiti pokretanje Android aplikacija na BlackBerry Playbooku.

S obzirom da se Android Marketu nudi preko pola milijuna aplikacija, Blackberry bi sigurno trebao profitirati ovim potezom, naravno pod uvjetom da se prepakirane Android aplikacije  na Playbooku ponašaju kako treba.

RIM ide tako daleko s ovom idejom da Android developerima, koji do 13. veljače svoje postojeće Android aplikacije pripreme za BlackBerry, nudi besplatne BlackBerry Playbook uređaje. To te ja pitam!

Napišite nam što mislite. Može li ovaj potez spasiti BlackBerry od daljnje propasti?

Imaš nešto za reći?

avatar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.