Naslovnica Aplikacije RecognizeMe 2.0 – FaceUnlock za iPhone

RecognizeMe 2.0 – FaceUnlock za iPhone

4
0

 

Jučer se u Cydia Storu pojavila jailbreak aplikacija RecognizeMe, pandan FaceUnlock funkciji Ice Cream Sanwich Androida dosad viđene samo na novom Galaxy Nexusu. Iako je već jasno što se dotičnom aplikacijom postiže, slijedi kratko predstavljanje.

RecognizeMe LockScreenu vašeg iPhona daje funkcionalnost otključavanja putem identifikacije biometrije lica njegova vlasnika. Pošto ste RecognizeMe instalirali potrebno je u postavkama naučiti vaš uređaj kako vaše lice izgleda. Taj postupak učenja (train) vrši se jednostavno i automatski. Aplikacija upotrebljava prednju kameru vašeg iOS uređaja i skenira vaše lice ili lice onoga koji će moći otključati uređaj. Što se aplikacije tiče može to biti i fotografija face Željka Keruma dok priča o tome kako voli snijeg. U tom slučaju morat ćete sačuvati fotku ili moliti gradonačelnika da vam otključa iPhone. Skeniranje se može napraviti više puta u različitim ambijentima da biste olakšali prepoznavanje na različitim lokacijama.

Pošto je odrađeno inicijalno skeniranje lica korisnika, u postavkama iPhona (settings) treba uključiti opciju Passcode Lock i odrediti 4 znamenkasti kod koji će vam služiti za otključavanje kad vas uređaj ne može prepoznati ili Željko nije u blizini. Kad ste to se napravili aplikacija je spremna. Slide to unlock na lockscreenu vas odsad vodi na ekran gdje se od vas traži četveroznamenkasti pin ili ako kliknete na gornji dio zaslona gje stoji “Enter Passcode or RecognizeMe” pokrećete sken vašeg lica koji je u principu dosta brz i pod uvjetom da vas je uređaj prepoznao, otključa se i stižete na home screen. U slučaju da niste prepoznati uvijek ukucati pin kojeg ste odabrali.

 

RecognizeMe ne nudi baš pentagonsku sigurnost vašem uređaju jer ćete  ga fotografijom bez problema otključati  ali je fora pa isprobajte. Može se pronaći u Cydia Storu po cijeni od $2.99 i radi na svim iOS uređajima s prednjom kamerom.

guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments