Jedno od poznatih ograničenja Apple-ovih iOS uređaja je nemogućnost transfera datoteka putem Bluetootha. Korisnici iPhona, iPada i iPoda znaju da Bluetooth na njihovim uređajima služi za puno toga ali ne i za prijenos podataka iako to svaki i onaj najjeftiniji uređaj na svijetu može.  Dosad je bilo nekoliko pokušaja da se omogući transfer datoteka Bluetoothom, a jedan od najpoznatiji je Celeste dostupan već dugo u Cydiji. Nijedan pa tako ni dotični nisu dosad radili kako treba često izazivajući frustracije pri neuspjelom prijenosu datoteka između različitih platformi.

AirBlue nudi baš to: super jednostavan, funkcionalan transfer datoteka svih tipova između različitih uređaja na različitim platformama bez apsolutno ikakve potrebe za konfiguriranjem. To jednostavno radi. AirBlue Sharing je kompatibilan sa svim iOS uređajima od iOS 4.2 pa nadalje uključujući i najnoviji iOS 5.0.1. Datoteke se prenose brzinom do 1.7Mb/s, a datoteke možete slati direktno iz  nativnih aplikacija poput Contacts, Notes, Videos, Photos te jailbreak aplikacija poput dobrog starog i nezamjenjivog iFile-a.

AirBlue osim klasičnog Bluetooth transfera nudi još zanimljivih mogućnosti kao na primjer super brzi  WiFi transfer većih datoteka između iOS uređaja. Dostpan je u Cydia Storu u BigBoss repozitoriju po cijeni od $4.99.

Za korištenje ovog sjajnog tweaka morat ćete imati jailbreakani iOS uređaj, a ako to već niste napravili detaljne upute kako to učiniti pročitajte na smartphonehrvatska OVDJE i OVDJE.

 

guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments