Ako ste ikada poželjeli na vašem pametnom telefonu imati istu onu platformu koju preferirate na vašem desktop računalu ili notebooku, pogledajte kako izgleda pametni telefon s Microsoft Windows 7 platformom bez ograničenja. Engadget je imao priliku poigrati se s jednim takvim modelom pa u nastavku pogledajte kako to izgleda.

ITG xpPhone 2 je drugi u nizu pametni telefon na Windows platformi u produkciji kineskog ITG-a. Ovaj novi vrti Windowse 7 na 4.3” multitouch LCD zaslonu razlučivosti 480×800 točaka dok se sa stražnje strane uređaja nalazi se sićušni mali zaslon koji prikazuje stvari vezane uz funkciju telefona. Smartphone je pokretan Intel Atom Z5xx procesorom uz pomoć čak 2GB RAM-a. Za pohranu podataka na izbor vam je SSD memorija do maksimalnih 112GB. Tu je još i microdSD utor za memorijske kartice. Jedini konektor na uređaju je multifunkcijski HDMI micro ulaz/izlaz na lijevom boku uređaja, koji omogućuje prijenos zvuka i videa te je ujedno i USB 2.0 i ulaz za punjenje baterije. Nema standardnog 3.5mm ulaza za audio slušalice/zvučnike.

ITG xpPhone 2 nije baš naročito multimedijalan uređaj pa tako ima samo prednju 1.3MP kameru za video pozive, stražnje kamere nema.

Energiju daje poveća 11.1Wh baterija što otprilike odgovara 3500mAh. To je dovoljno za 2-3 sata rada u Windowsima 7 te navodnih  suludih 18 sati razgovora.

Funkcija mobilnog telefona riješena je putem zasebne aplikacije koju je moguće pokrenuti neovisno o Windowsima i koristeći već spomenuti minijaturni zaslon sa stražnje strane uređaja. Testni model spajao se na CDMA  800MHz mrežu dok je podrška za druge mobilne tehnologije u pripremi.

Što se tiče dimenzija uređaja, detaljne informacije nisu poznate ali težinom i dimenzijama, ITG xpPhone 2 podsjeća na malo teži smartphone današnje generacije ali pomalo retro debljine od 17.5mm

Po Engadgetu, najveća zamjerka uređaju jesu sami Windowsi 7, koji ipak nisu baš “touchscreen friendly” pa je ponekad teško “nabosti” neku tipku na ekranu. Uskoro izlaze Windows 8, koji puno bolje koriste zaslone osjetljive na dodir.

Pogledajte kako ITG xpPhone 2 funkcionira u video prezentaciji Engadgeta:

 

guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments