Badass Battery Monitor za Android

 

Predstavljamo još jednu aplikaciju za kontrolu potrošnje energije na vašem omiljenom Android uređaju. Badass Battery Monitor identificira najveće i najpodlije potrošače, a na vama je da ih uklonite.

Svi današnji smartphoni sa sve većim zaslonima i sve jačim performansama imaju istu boljku – trajanje baterije. Dok genijalci ne izume neku novu tehnologiju baterija ostaje jedino pametno trošiti ono što imamo. Od svih mobilnih platformi Android je oduvijek bio najrastrošniji kad govorimo o rasipanju energije. Badass Battery Monitor vam može pomoći da identificirate one baš najrastrošnije aplikacije i poduzmete nešto.

Badass Battery Monitor na statusbaru vašeg Androida prikazuje obavijesti o trenutnom statusu kapaciteta baterije, koliko još vremena imate prije no što se baterija isprazni, a ono što ovu aplikaciju čini korisnom je detaljan prikaz popisa onih aplikacija koje troše energiju dok uređaj ne koristite. Za razliku od izviješća o potrošačima energije, integriranog u ICS, Badass Battery Monitor kategorizira aplikacije potrošače po kriterijima upotrebe procesora, raznih senzora, zaslona, trajanja “budnosti” itd.

Kad uspješno identificirate aplikacije koje vam iza leđa jedu bateriju možete napraviti dvije stvari. Vodite računa da svaki put kad završite korištenje određene aplikacije, istu u potpunosti isključite u task manageru ili je ako to ne pomaže u potpunosti uklonite s vašeg uređaja i zamjenite je nekom štedljivijom.

Badass Battery Monitor iskušan je na Galaxy S2 s ICS ROM-om i funkcionira kako treba. Aplikacija je dostupna u free i Pro varijanti pa isprobajte i vi i javite nam vaše dojmove, a svakako pročitajte i našu recenziju Juicedefendera, još jedne sjajne aplikacije za optimizaciju potrošnje baterije na Androidima.

 

Imaš nešto za reći?

avatar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.