Samsung je nakon dugo razmišljanja došao do naziva YOUM za svoje fleksibilne Super Amoled touch zaslone. Iako je prilično jasno da se radi o nekakvome akronimu, i dalje je nejasno što bi točno trebao značiti.

Poznato je da je Samsung jedan od najveći proizvođača mobilnih uređaja, koji godišnje isporučuje na desetke milijuna uređaja. Ironično, Samsung isporučuje i komponente za većinu svojih konkurenata, a fleksibilni zasloni su jedan od Samungovih “hobija”, koji će se sigurno iskristalizirati u unosan posao i prije no što mislite.

YOUM je po Samsungovim riječima “neslomljiv”, a tvore ga četiri sloja plastike: AMOLED zaslon u sendviču dvaju super tankih filmova plastike s polarizatorom. Ono što ga čini savitljivim je očiti izostanak staklene komponente. Navodno bi se već do kraja ove godine na tržištu trebali komercijalno pojaviti ovakvi zasloni. To ipak ne znači da ćemo za Božić 2012. zgužvati mobitel i nagurati ga u džep ili torbu jer nam trebaju i savitljive baterije, procesori i ostale vitalne komponente mobilnog uređaja.

Samsung je na CES-u u Las Vegasu 2011. već predstavio svoju tehnologiju pod nazivom Flexible AMOLED display:

 

guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments