Samsung: novi fokus na softver

 

Samsung lagano drži titulu najjačeg proizvođača mobilnih telefona u svijetu. Tempom prodaje od preko 20 000 mobilnih uređaja na sat teško da ih na tom polju itko može ugroziti. Novi izršni direktor, simpatičan striček imena Kwon Oh-hyun, misli da fokus tvrtke treba preusmjeriti na softversku stranu priče i korisnicima ponuditi nešto novo na tom polju.

Pogledamo li novi Galaxy S III, koji je usput budi rečeno kod nas na testu, vidljivo je da su u Samsungu nešto naučili u pogledu vanjskog izgleda, dizajna i kvalitete uzrade u odnosu na lanjski GS2. Softverski gledano, Galaxy S III donosi neke novine ali Touchwiz i nije nešto naročito drugačiji. Ne intenziviraju li rad na softverskim rješenjima, misli Kwon Oh-hyun, teško će biti zadržati nivo i rast prodaje. Na što je točno mislio, ne znamo ali za pretpostaviti da se misli na doradu korisničkog sučelja te aplikacija i servisa unutar Android platforme, a možda je čovjek mislio i na neku sasvim novu platformu u Samsungovoj režiji. Tko zna?

Što biste vi mijenjali na Samsung u softverskom smislu? Tko po vašem mišljenju ima bolji softver od Samsunga? Pišite nam u komentarima.

1
Imaš nešto za reći?

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
kokolo Recent comment authors

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

newest oldest most voted
kokolo
Guest
kokolo

Treba to izbrusiti da radi što fluidnije, uložit koju milju $ u izgled ikonica, animacija i svega ostalog, rješit se svih rušenja uređaja, ubacit možda swype (ili swipe) – ne znam koji je koji, ali ne mislim na tipkovnicu vec na MeeGo koncept ..

Baš sam nedavno razmišljao o tome da ce Android proizvođač koji se prvi posveti pimpanju softvera pobrati vrhnje..i eto..Samsung je još jednom ispao najpametniji od svih njih..