Test odiseja: Sony Xperia S 3. završni dio

 


Za one koji su slučajno nabasali i nemaju pojma o čemu se radi, u tijeku je “putno” testiranje Sony Xperie S. Prva dva dijela testa pogledajte ovdje i ovdje. Xperia S, proteklih je sedam dana s nama obilazila sjevernu Italiju. Četvrti dan putovanja uputili smo se iz Sirmionea na Lago di Garda u smjeru naše druge baze u Montecatini Termama odakle smo posjećivali Luccu, Siennu, San Gimignano i Cecinu južnije od Livorna. Zadnji dan Xperia S nas je uspješno navigirala do Ancone, gdje smo se ukrcali na trajekt za Split.

U Montecatiniju smo s njemačkim i talijanski penzićima gledali sraz dviju momčadi na EURU 2012, uspinjačom posjetili Montecatini Alto te navigirali po autostradama ali i lokalnim cesticama i puteljcima. Xperia S je sve te događaje popratila svojom izvrsnom kamerom, GPS-om, mapama i svim potrebitim jednom putniku europskim trasama.

U Lucci, udaljenoj 15 minuta vožnje od Montecatinija, posjetili smo gradsku jezgru, na biciklima obišli gradske bedeme te maznuli dobar ručak u hladovini jednog restorančića u samom srcu starog grada.

Cecina, nešto južnije od Livorna, na onoj “drugoj” obali Italije nije ništa spektakularno za vidjeti ali ima super Aquapark sa toboganima i bazenima,  a kad na put vodite podmladak onda su takve stvari nezaobilazne. Ne mogu reći, bilo je zabavno i odraslima, čak i u trenutku kad mi je život proletio pred očima u spustu niz tobogančić pod nazivom “Kamikazi”.

San Gimignano, mali gradić, otprilike sat i pol vožnje jugozapadno od Firence, priča je za sebe. Osnovan u 3. stoljeću prije Krista, kasnije u 10. stoljeću služio je kao utvrda za obranu od Huna i Atile Biča Božjega. Vrijeme u njemu kao da je stalo u to doba sa starim zidinama i penzićima, koji izgledaju kao da su jednako toliko stari te turistima iz cijeloga svijeta koji halapljivo ližu gelate i vuku vrećice pune butelja Chiantia i srnećih kobasica. Xperia S je sve to popratila u fotkama i videu te je uredno obavještavala o nezaštićenim WiFi pristupnim točkama, koje spašavaju stvar.

Zadnji dan, nakon odjave iz hotela, Xperia S nas je odvela u prekrasnu Sienu, gdje se baš na taj dan odvijala proba za njihov  tradicionalni Palio – utrku konja u samom središtu grada na školjkastoj Piazzi del Campo. Vani 50 stupnjeva, Xperia S, familija i ja ispod tende u birtiji uz sokić od 5 eura. Gdje ćeš više poželjeti. Na kraju dana iscrpljeni i gladni stižemo u Anconu na ukrcaj na Reginu della Pace – trajekt za Split. Home at last!

Evo sve to u par fotki. Ako želite pogledati fotke u punoj veličini, što svakako preporučam, kliknite na ovaj link za ImageShack album u punoj rezoluciji. Xperia S radi vrhunske fotke i video. Velika recenzija uskoro! Opalite jedan lajk ako vam se sviđa:-)

Montecatini Alto

Lucca

San Gimignano

Siena

Ancona

 

Imaš nešto za reći?

avatar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.