Sony Xperia S Ice Cream Sandwich – prvi dojmovi (video)

 

Danas je naša testna Sony Xperia S dobila dugoočekivanu nadogradnju na Ice Cream Sandwich. Iako ova nadogradnja stiže pet minuta do dvanaest, prvi dojmovi ukazuju na to da se isplatilo čekati. 

Ako ste ponosni vlasnik Sony Xperie S ili to namjeravate postati, slijede uistinu dobre vijesti. Ice Cream Sandwich nadogradnja za Sony Xperiu S nije samo pitanje kozmetike. Dapače! Današnja ICS nadogradnja donosi primjetno brži i fluidniji rad. Aplikacije se brže pokreću, telefon se brže otključava, a animacije pri navigaciji menijima su sada znatno glađe i bez trzanja, koja su na Gingerbreadu bila evidentna.

Lockscreen Xperie S sada ima drugačiji slider pa umjesto dosadašnjeg utišavanja zvonjave, sliderom možete pokrenuti kameru. Donekle nepotrebno jer kameru još brže možete pokrenuti pritiskom na fizičku tipku kamere na boku uređaja.

Cijelo sučelje je diskretno redizajnirano i donosi dašak iskonskog ICS Androida, koji se nazire u plavičastim detaljima, stock ICS multitaskingu te unaprijeđenoj zavjesi s obavijestima koja odsad ima i prečac za Postavke. U postavkama sada imate statistici korištenja podatkovnog prometa.

Album aplikacija za pregledavanje fotografija je također redizajnirana i sada nudi tabove za albume, lokacije i fotke u oblaku. Ponešto je izmijenjen i način podešavanja početnog zaslona, postavljanja prečaca i widgeta. Znatan pomak nabolje je napravljen u kreiranju mapa na početnom zaslonu pa se sada jednostavnim povlačenjem jedne ikone preko druge nudi kreiranje mape.

Novina je i Walkman aplikacija za reprodukciju i slušanje glazbe, koja je zapravo zamjena za staru Music aplikaciju.

Ukratko, svakako provjerite putem PC Companion aplikacije jeli i vama dostupna nadogradnja.  Xperia S je na ICS skoro pa novi uređaj. I to puno bolji.

U našim tutorijalima pročitajte upute kako već danas nadograditi na ICS bez čekanja.

Prvi dojmovi u video clipu:

Ako vas nešto zanima, pitajte u komentarima.

8
Imaš nešto za reći?

avatar
4 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
MarinMateoToni JerkovićMarin Recent comment authors

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

newest oldest most voted
Marin
Guest
Marin

Nisam vidio ovaj post. Meni Toni ništa ne nudi, a kupljen je otključan u Tele 2.

Mateo
Guest
Mateo

Evo danas mi je pustilo nadogradnju. Dobro si Toni napisao da ja sada mobitel ne dobar, već vrhunski. Jedino što mi smeta što se ekran pali samo sa ono gornjom tipkom.

Marin
Guest
Marin

Instalirao. Fantastičan posao od Sonya. Točno kako si napisao da sada može uz bok najboljima. Sada sam još više zavolio ovaj mobitel. Jedino što bih volio , a to je da se kao u Samsunga kada klizneš po ekranu da se pojave wi-fi i one gluposti i da se može ekran upaliti još sa nekom tipkom.

Marin
Guest
Marin

žalost bilo je i na gingerbreadu.