Face Unlock postao pametniji

 

Poznata vam je vjerojatno Face Unlock funkcija na Android uređajima, uvedena sa Ice Cream Sandwichem, a omogućuje otključavanje uređaja detekcijom lica vlasnika uređaja. Novi Android 4.1 Jelly Bean poboljšava Face Unlock i čina ga na neki način pametnijim i otpornijim na raznorazne trikove.

Face Unlock je zamišljen kao dodatni stupanj sigurnosti i zaštite privatnosti ali je u konačnici ispao samo još jedan od trikova kojim možete zadiviti frendove na tjednom pivo sessionu. Sa strane sigurnosti vašeg uređaja Face Unlock je bio lakrdija jer je bilo tko mogao otključati vaš Android uređaj pokazavši mu vašu fotku s iskaznice za videoteku.

Nova verzija Face Unlocka na Jelly Beanu ima tzv. “test živosti” i donosi viši stupanj sigurnosti na zanimljiv način. Probajte pogoditi:-) Nećete, vjerovati ali telefon traži od vas da trepnete i tako potvrdite da niste slika. Ništa scan rožnice, šarenice ili analiza glasa dok izgovarate “otključaj se sezame” već trepni prijatelju da vidim da si živ:-) Možda su trebali staviti zahtjev da podrigneš pa ako ne nanjuši pivo i ćevape s kapulom, zna da je telefon ukraden i pokrene samouništenje.

Imaš nešto za reći?

avatar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.