Windows Phone nokia-lumia-900

 

Windows Phone nokia-lumia-900

Znamo da Windows Phone nije baš u vrhu po popularnosti među dostupnim mobilnim platformama. Android i iOS ali i polumrtvi Syimbian i BB OS su ispred posvuda osim na jednom mjestu na svijetu. U zemlji Djeda Mraza – Finskoj.

Microsoft je  u pokušaju da S Windows Phone-om ispliva na površinu tržišta mobilnih platformi uhvatio je Nokiu da mu bude pojas za spašavanje, a Nokia je zdušno prihvatila ulogu jer i sama tone sve dublje. Iako se bez pretjerivanja objektivno radi o odličnom spoju kvalitetnog hardvera i perspektivne platforme, dosad nisu polučili adekvatan uspjeh. S manje od 2% udjela u tržištu smarthona Microsoft nikako ne može biti zadovoljan.

Da ne bi bilo tako sve crno, Windows Phone i Nokia imaju svoju enklavu uspjeha i to upravo u Finskoj gdje Windows Phone upravo zahvaljujući Nokia Lumiama stoji rame uz rame s Androidom, a od Apple-ova IOS-a je duplo jači. Finski mobilni operater Elisa je izvještava kako je od ukupnog broja prodanih smartphona iz njihove ponude 33% njih upravo Windows Phone modela, jednako kao i Androida dok je Apple-ov udio samo 15%.

Pametni ovi Finci, dok drugi kampiraju u redovima, oni kupuju domaće i to dobro domaće.Nama je tuđe uvijek draže:-(

guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments