HTC bilježi pad prihoda i u 2. kvartalu – kriv Apple

 

Dok Samsung obara rekorde zarade, HTC i u 2. kvartalu prijavljuje pad dobiti u odnosu na prošlu godinu i to za čak 57%. Razloga ke mnogo a između ostaloga, HTC je i žrtva patentnog rata Apple-a protiv ostatka svijeta.

U drugom kvartalu ove godine HTC bilježi prodajne vrijednosti u iznosu od 3.05 milijarde dolara, koje u odnosu na lanjske 4.32 milijarde istih zelembaća izgledaju kao pad od nekih 30-tak%. Iako takvi financijski rezultati i nisu baš neko iznenađenje, ne vesele nikoga i pitanje je što HTC može i namjerava poduzeti da zaustavi taj negativni trend.

Krivce mogu tražiti u relativno slaboj prodaji HTC O serije pametnih telefona na europskom tržištu ali i zakašnjelom početku prodaje One Serije na američkom tlu gdje Apple svojim sudskim zabranama na osnovu navodnih patentnih prekršaja tjera sve od sebe i koči uvoz konkurentskih proizvoda.

Ne može se Apple baš kriviti za propast svih drugih ali ta priča s patentima već lagano postaje apsurdna. Što vi mislite? Pišite nam u komentarima.

2
Imaš nešto za reći?

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
JosipGazda Pera Recent comment authors

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

newest oldest most voted
Gazda Pera
Guest
Gazda Pera

Sad bi Apple trebao platiti odštetu HTC-u zbog pada prodaje jer nisu nisu ni smjeli preči granicu u nekim zemljama te zbog izgubljenog spora na sudu tj. zbog neosnovanog tužbe za krađu patenta.

Josip
Guest
Josip

ja sam mali Apple, imam puno para pa ću tužiti sve za kršenje patenata, i odgodit njihovu prodaju, šta meni znači neka sića za odvjetnike kad ću sve to nadoknadit kad izbacim novi iPhone?

ide mi na živce