Jedna od mnogih lijepih stvari u svezi s Android paltformom jest činjenica da podržava mass storage način rada. Ukratko rečeno, spojivši vaš Android uređaj s računalom on se prikaže kao eksterna memorija na koju samo tako možete nabacati fotke, filmove, glazbu i štošta. Ne potrebuje nikakvu posebnu aplikaciju za sinkronizaciju istih. Windows Phone 8, navodno također ide u tom smjeru.

Znate ono koliko ste puta prokleli Apple zbog iTunesa, kao jedini način kako sinkronizirati podatke s vašim iUređajem. Istu boljku zasad imaju i Windows Phone uređaji, koji imaju svoju Zune aplikaciju, koja je nužna želite li prebaciti par mp3 ica i par fotki na recimo vašu Lumiu. Zamorno, znam. Da ne govorimo da ste ograničeni gdje sinkronizirate i da svako računalo s kojeg pokušavate nešto prebaciti na telefon mora imati instaliran Zune, drivere i ostalo.

Prema pisanju, dosada poprilično pouzdanog internetskog portala WPDang, specijaliziranog za WP platformu, Windows Phone 8 će osim microSD artica podržavati i spomenuti mass storage način rada. Navodno će Windows Phone kreirati različite mape za multimediju i aplikacije pa ćete kad spojite vaš budući Windows Phone 8 uređaj s računalom imati mogućnost jednostavnog drag and dropa glazbe, filmova i inih datoteka u za njih pripremljene mape. Zune prestaje biti neophodan pa ćete WP uređaj moći spajati s bolo kojim računalom. Zvuči super.

Iskreno se nadam da će se ove glasine obistiniti jer je to jedna od onih slabih točaka WP platforme zbog kojih i jest tamo gdje je – u mulju tržišta mobilnih platformi.

guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments