Ako vam treba vjerodostojan dokaz da će Apple s novim iPhonom na jesen predstaviti i još manju nano-SIM karticu onda je to informacija da europski mobilni operateri masovno nabavljaju iste u pripremama za jesensko lansiranje.

Nakon što je Apple naumio nano-SIM svima drugima nametnuti kao standard, nikoga nije ostao iznenađen kada je europski ETSI (Europski Institut za Telekomunikacijske Standarde) prošli mjesec odobrio uvođenje još manjih SIM kartica. Europski mobilni operateri sigurni su da će Apple nano-SIM primijeniti već na na jesen na novom iPhonu, a možda i na iPad Miniju, o kojemu se isto naveliko špekulira.

Apple izgleda pod svaku cijenu želi gabarite novog iPhone i iPad Minija svesti na minimum pa smanjuje sve što je ostalo za smanjiti, a nema baš još puno toga. Tako su valjda pronašli još malo mjesta koje mogu uštipnuti od utora za micro-SIM i dock konektora kojeg isto navodno smanjuju.

Što to znači za nas krajnje korisnike? U principu samo probleme jer već od uvođenja micro-SIM-a kamo god krenuli uz kondom, otvarač za boce i tampon morate nositi i adapter SIM kartica jer nikad ne znate u čiji telefon ćete gurati svoj nano-SIM.

Ljuti li vas to?

guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments