Prema financijskim predviđanjima koje je je objavio Reuters, Samsung će u 2. kvartalu ove godine nadmašiti sve pa i moćni Apple. Ako se brojke ispostave točnima Samsung će u 2. kvartalu prodati čak 50 milijuna pametnih telefona. To je puno, jako puno.

Nema onog tko ne zna da Samsungu ide dobro. Pitanje je samo koliko dobro i koliko dobro u odnosu na druge igrače na tržištu. Prema predviđanjima Reutersovih analitičara, Apple će do kraja 2. kvartala prodati oko 30 milijuna iPhona, dok će Samsung na kraju kvartala biti bolji za 20 milijuna uređaja. Samsung na taj način polako iza sebe ostavlja sve pa i nekad najjaču Nokiu.

Ogroman broj različitih modela Samsung pametnih telefona tjera njihove prodajne brojke u nebo, a novi Galaxy S III samo je šlag na torti. Prije samo mjesec dana, dok utjecaj Galaxy S III-ojke još nije bio toliko izražen Samsung i Apple dijelili su tržište po pola. To samo govori o značaju dobrog proizvoda ali i taktici kada krenuti s novim proizvodom. Dva mjeseca nakon HTC One X-a i par mjeseci prije novog iPhona čini se kao dobar trenutak.

Očito je došlo vrijeme da ekipa sa dalekog istoka ne radi samo na sastavljanju tuđih igračaka već sada proizvode i prodaju vlastite. Dok svijet zatelebano gleda u Samsung i Apple i ne vidi nikog drugog na obzoru, kineski ZTE i Huawei lagano i nesmetano napreduju. Neće biti iznenađenje kad slijedeće godine u ovo doba budemo pričali o njima kao ozbiljnim konkurentima za kraljeve industrije mobilnih komunikacija.

guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments