Naslovnica Windows Nokia će prve Windows Phone 8 smartphone predstaviti već 5. rujna

Nokia će prve Windows Phone 8 smartphone predstaviti već 5. rujna

5
0


Kako stvari stoje prve Windows Phone 8 pametne telefone ugledat ćemo i prije no što smo mislili. Microsoft i Nokia počeli su s odašiljanjem pozivnica za medijski događaj zakazan za 5. rujna u New Yorku. Iako na pozivnici izričito ne stoji o čemu se radi, najvjerojatnije je riječ o prvim Lumia smartphonima pokretanima Windows Phone 8 platformom.

Već smo ranije pisali kako baš 5. rujna počinje i ovogodišnji Nokia World pa nam to daje za pravo da će Nokia u suradnji s Microsoftom predstaviti prve Windows Phone 8 uređaje, od koji se očekuje mnogo. Ne radi se samo redizajniranom sučelju već i o mnogim hardverskim unaprijeđenjima poput podrške za microSD memoriju, podrške za NFC te vjerojatno najvažnije od svega podrške za jači hardver s višejezgrenim procesorima, više RAM-a te većim zaslonima HD razlučivosti. Windows Phone 8 uređaji će podržavati i OTA nadogradnje.

Aktualni Windows Phone uređaji, nažalost neće dobiti čistu nadogradnju na novu verziju Windows Phone-a već će se morati zadovoljiti okrnjenom verzijom pod nazivom WP 7.8, koja donosi ponešto redizajnirano sučelje i još neke sitnice. Izostat će OTA nadogradnje, Internet Explorer 10 te naravno sve ovo novo vezano uz hardver.

guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments