Izgleda da bismo u bliskoj budućnosti mogli ugledati i Apple-ove uređaje koji će imati sposobnost bežičnog punjenja baterije i to na daljinu. Iz dokumenta Američkog Patentnog zavoda, da se razaznati da je Apple osmislio inovativan način punjenja, koji se zasniva na drugačijem principu od ovog danas dostupnog na tržištu, viđenom na Lumijama i Nexusu 4.

NFMR iliti near-field magnetic resonance omogućuje daljinsko punjenje svih uređaja s NFMR sklopom. Drugim riječima postojat će nekakav vid bazne stanice, koja je u stanju puniti bateriju uređaja u krugu od otprilike jednog metra. To je dakle, definitivno unaprjeđenje u odnosu na aktualne bežične punjače, kod kojih uređaj koji se puni mora biti u fizičkom kontaktu s stanicom za punjenje.

Još je nejasno doduše kako Apple namjerava spriječiti brisanje i oštećivanje kreditnih kartica s magnetnom vrpcom ili tvrdih diskova, koji se nađu unutar tog magnetnog polja, a da ne govorimo kako će na vaš novi iPhone reagirati djedov pacemaker ili hoće li piercinzi letjeti dnevnim boravkom. Siguran sam da Apple već ima neko rješenje tipa izum novih kreditnih kartica i pacemakera te zamjenu tvrdih diskova flash memorijom.

Koliko je vama stalo do tog bežičnog punjenja? Pišite nam u komentarima.

Via

guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Tomislav

Najbolje da patentiraju i bakreni vodič…

Tomislav

Hahah e tocno to!! xD

dzigi

naci bolje da se posvete razvoju nekih novih gluposti za iphone i mac-ove nego da se smaraju sa patentiranjem svakakvih gluposti :S