100-milijuna-galaxya

 

100-milijuna-galaxya

Ako se pitate otkud Samsungu ta pusta lova i zašto im je Appleova tužba od milijardu dolara ništa više no kikiriki, upravo ćete saznati. Danas su objavili vijest kako su prodali 100 milijuna Galaxy uređaja od početka prodaje te serije u svibnju 2010. Pa ti zbrajaj!

Ova vesela ekipa gore ne drži brojku 100 000 000 bezveze. Toliko je naime Samsung prodao Galaxy smartphonea i tableta u dvije godine i 7 mjeseci, koliko se oni prodaju. Galaxy S III, koji se počeo prodavati prošle godine u svibnju se prodaje manijakalnom brzinom od 190 000 komada dnevno te se u ovih sedam mjeseci prodao 40 milijuna puta. Jedan od najzaslužnijih modela za takav vrtoglav uspjeh je naravno Galaxy S2, prošlogodišnji smartphone godine, a i dan danas žari i pali jer daje puno za sad već pristojnu cijenu.

Ono što čudi je što se Samsung ne hvali previše prodajnim brojkama Note modela ali ne vjerujem da im i na tom polju ide loše. Možete samo zamisliti kako je biti na čelu kompanije koja mjesečno proda u prosjeku 3.2 milijuna smartphonea. Da zarađuju dolar po svakome bilo bi im dosta 🙂

Nadam se da će i drugi proizvođači uspjeti doći malo do zraka i popraviti svoje poslovne rezultate jer ako se ovo nastavi svi ćemo postati Samsung.

Via

guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments