BlackBerry 10 je pred vratima i za točno dva tjedna RIM će u New Yorku predstaviti svoj novi OS i nove uređaje. S obzirom da nam primjer Windows Phone platforme pokazuje koliko je fond dostupnih aplikacija bitan kriterij za uspjeh platforme, pitamo se što to RIM radi po tom pitanju.

Prema najnovijim informacijama, bit će ih najmanje 15 000, a RIM ima zanimljivu strategiju kako developere potiče na rad. Ovih 15 tisuća aplikacija osigurali su u samo dva dana zahvaljujući organiziranju tzv. Port-a-Thon događaja za vrijeme kojega RIM developerima isplaćuje po $100 za svaku aplikaciju, koja bude uvrštena u BlackBerry katalog. Uz to su dijelili Playbook tablete onima, koji naprave 5 aplikacija, a onima s više od pet aplikacija RIM je dodjeljivao Dev Alpha uređaje.

Iako nije ista stvar jer BB developeri u principu uglavnom prilagođavaju svoje već postojeće aplikacije na novu verziju OS-a i nove uređaje, možda bi ekipa u Microsoftu trebala zaigrati na istu kartu i na sličan način potaknuti ekipu na razvoj za Windows Phone 8, koji jako pati od manjka kvalitetnih aplikacija i stoga debelo kaska za konkurencijom.

guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments