Digi Times danas prenosi prognoze analitičara kako će 2013. godina biti još jača u pogledu prodaje tabletnih računala. Predviđa se da će ove godine biti isporučeno čak 38% više tableta u odnosu na godinu iza nas, koja je zahvaljujući Google Nexusu također bila obilježena procvatom tableta.

Tijekom prošle godine, u svijetu je isporučeno oko 130 milijuna tableta, među kojima je naravno najviše bilo Appleovih iPada. Za ovu godinu, stručnjaci predviđaju jak rast popularnosti tabletnih računala te skok u broju isporuka na čak 180 milijuna. Unatoč rastućoj potražnji za Appleovim 7-inčnim iPadom mini, tvrdi se kako će u tom 7-inčnom segmentu dominirati Android. Tijekom prošle godine 60% isporučenih tableta su bili oni sa zaslonom od 9 inča i više, a ove godine bi manji 7-inčni trebali nadjačati i na kraju godine preoteti tih 60% tržišta u svoju korist. Razlog tome su prije svega prihvatljivije cijene 7-inčnih mašina ali naravno i njihova kompaktnost.

Na tržištu je sada cijelo more raznoraznih tableta široke palete proizvođača, cjenovnih rangova i dijagonala zaslona. Iako je Jelly Bean Android na tabletima napokon učinio poštenom   konkurencijom Appleovu iOS-u, ne treba zaboraviti i Windowse 8, koji ove godine napadaju i na tabletima nude poznato softversko okruženje, a to je ono što ljudi žele.

Samsung predviđa kako će u 2013. udvostručiti isporuke svojih tableta, što vjerujem, nikog ne bi začudilo.

guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments