Ako ste društvenjak pa makar i onaj digitalni i virtualni, zanimat će vas trenutno stanje u zastupljenosti društvenih mreža u bespuću internetskih zbivanja. Google+, pokrenut u lipnju 2011. trebao je pokoriti Facebook no to se ispostavilo nemogućom misijom pa Fejs sjedi na tronu kralja društvenih mreža, a za Google+ mnogi misle da je mrtav. E vidi sad ovo.

Prema najfriškijem izviješću Global Web Indexa Google+ ne samo da nije mrtav već je življi i od Twittera, koji je dugo držao drugo mjesto najpopularnijih društvenih mreža, iza Facebooka naravno. GWI je analizirao zbivanja na polju društvenih mreža na 31 svjetskom tržištu, a koja drže 91% korisnika interneta u svijetu te su došli do zaključka kako je Google+ narastao u broju korisnika do rekordnih 343 milijuna aktivnih korisnika te društvene mreže. Time je s drugog mjesta izgurao Twitter, koji unatoč rastu od 40% sada ima 300 milijuna aktivnih korisnika, baš kao i YouTube s kojim dijeli treće mjesto.

Facebook neumoljivo vlada društvenim mrežama te bilježi rast broja aktivnih korisnika za oko 30% i sada broji preko 700 milijuna korisnika diljem svijeta, a mnogi tu brojku procjenjuju i više na okruglo milijardu. Čak 50% svjetskih korisnika interneta, koristi Facebook.  To nas ne čudi kad i bakica s placa sir i vrhnje dila putem fejsa, a baš svi žele nalijepiti sliku svoga djeteta, psa i hrčka na svoj zid pa onda svi vole komentirati to dijete, psa, hrčka i bakin sir i vrhnje.

U to ime, budući da Google+ nije više tako mrtav, pokušat ćemo malo oživjeti našu G+ stranicu, koju smo blago rečeno zapustili. Ako ste Google Plusu spremni dati još jednu priliku posjetite nas na našem Google+ profilu.

guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments