Tutorijal: Jailbreak iPhonea 5 i ekipe na iOS 6.x

 

Jailbreak iOS 6-Tutorijal

Kao što sad već vjerojatno i znate napokon je dostupan jailbreak alat za untethered jailbreak svih iUređaja na iOS-u 6.x. Alat je osmislila ekipa poznata pod imenom evad3rs, a svoj turbo alat, koji usrećuje milijune Apple fanova, nazvali su evasi0n. U nastavku slijedi jednostavan i lagan tutorijal za sve one koji trebaju pomoć.

Tutorijal je sastavljen u najboljoj namjeri i u principu teško da njime možete nešto loše učiniti ali svejedno znajte da postupak jailbreaka radite u potpunosti na vlastitu odgovornost.  Tek ako se slažete s ovim nastavite čitati i sretno svoj iUređaj oslobodite iz zatvora.

1. Koristeći iTunes nadogradite svoj iUređaj na posljednju verziju iOS-a. Evasi0n je kompatibilan sa iOS verzijom 6.0 i višom ali je preporuka biti na najnovijoj verziji. Usput ćete napraviti i backup da imate sve na sigurnom. Meštri od evasi0n alata ne preporučuju OTA nadogradnju da bi izbjegli eventualne JB probleme.

2. Preuzmite evasi0n alat za vaš OS sa ovog linka i raspakirajte ga na desktop. Dobit ćete tri datoteke, a treba vam evasi0n.exe.

3. Na vašem iUređaju isključite Passcode opciju: Settings –> General –> Passcode Lock –> Off

4. Ubijte (isključite) iTunes na vašem računalu.

5. Pokrenite evasi0n alat dvoklikom na datoteku evasi0n.exe

evasi0n tutorijal

6. Kablom spojite vaš iPhone, iPad ili iPod s računalom i pratite prepoznaje li evasi0n vaš uređaj.

7. Kliknite na tipku Jailbreak i otvorite pivo. Ne dirajte ništa (osim piva)

8. Svašta će se nešto dešavati vama iza leđa, a vi strpljivo čekajte.

9. Kad je aktivnost na računalu stala, otključajte zaslon svog iUređaja i na Početnom zaslonu pronađite novu aplikaciju naziva “Jailbreak”. Kliknite ju! Zaslon će se nakratko zacrniti pa opet uključiti. Bez brige! Gucnite malo piva.

10. Ostatak procesa odvija se na vašem iUređaju, nekoliko puta će se ponovno pokrenuti, a vi sve to promatrajte i ne dirajte ništa. Koncentrirajte se na pivo, još malo pa će vam trebati novo.

11. Kad se vaš iUređaj i po posljednji put ponovno pokrene i završi proces jailbreaka, na zaslonu ćete pronaći prekrasnu ikonu Cydije. Otvorite novo pivo. Posao je skoro gotov. Sad slobodno možete odspojiti iUređaj s računala.

12. Pokrenite Cydia aplikaciju, odaberite tip korisnika User i strpljivo pričekajte dok Cydia obavi svoja ažuriranja. Nakon toga ste spremni za prve Cydia tweakove i aplikacije.

13. Uživajte u svom još boljem iPhoneu, iPadu, iPodu ili Apple TV-u.

Ako vam se sviđa, ne zaboravite lajknuti 🙂

2
Imaš nešto za reći?

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
gps para celularzh Recent comment authors

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

newest oldest most voted
zh
Guest
zh

poozdrav
imam ios 6.1.4 na iphone 5. dali je moguče namestiti cydia

gps para celular
Guest

Quality articles is the crucial to invite the
people to go to see the website, that’s what this web site is providing.