Android-statistika-ožujak-2013.


Android-statistika-ožujak-2013.

Google je opet objavio aktualnu Android statistiku, koja nam govori o raširenosti pojedine verzija Androida na milijunima uređaja diljem svijeta. Jelly Bean, odnosno posljednja verzija Androida ostvario je znatan skok u odnosu na protekli period ali velikim dijelom i zbog novog načina praćenja tržišta, kojeg Google primjenjuje od 1. travnja ove godine.

Iz aktualnih statističkih podataka vidi se da Jelly Bean hrabro grabi naprijed, a Android 2.3.x Gingerbread pada i sada je na manje od 40% Android uređaja u opticaju. Ice Cream Sandwich također još uvijek raste i sada je dosegao skoro 30% aktivnih uređaja. Ostalih otprilike 6% Androida još uvijek žvače Froyu, Eclair, Honeycomb i slične već dugo nejestive verzije zelene mobilne platforme.

Vjerojatno ste primijetili da se statistika odnosi na aktivne uređaje. Naime, Google je od 1. ovog mjeseca promijenio način vođenja statistike pa sada udjele izračunava s podacima koje dobije svaki put kad se neki Android uređaj ulogira na Google Play Store. To je u principu dosta precizniji način i nudi aktualne rezultate aktivnih uređaja ne ubrajajući one koji su možda već dugo van funkcije i leže u nekoj ladici.

Još malo pa Android 5.0 Key lime Pie. Jupi!

guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments