Nexus 7

Reuters danas piše kako imaju informacije o Googleovim planovima da nasljednika lanjskog poprilično uspješnog Nexusa 7 lansira u srpnju ove godine. Trebao bi biti brži, imati bolji zaslon, a navodno će biti i još jeftiniji. Mislim da je malo onih koji bi imali nešto protiv.

Lanjski Google Nexus 7 u izvedbi Asusa, dosta se dobro suprotstavio Appleovu iPadu mini, konkurirajući mu prilično prihvatljivom cijenom, vrhunskim performansama i zaslonom više razlučivosti. Predstavljen u lipnju prošle godine Nexus 7 pokazao je kako vrhunski tablet može biti i jeftin te je još jednom potvrdio da je to uređaj koji će uskoro biti sastavni dio svakog doma.

2. generacija Nexusa 7 trebala bi svjetlo dana ugledati u srpnju ove godine, a imat će još bolji zaslon s tanjim rubom, a NVIDIA čipset će biti zamijenjen Qualcommovim Snapdragonom. Najvjerojatnije će to biti aktualni Snapdragon 600, budući da bi još moćniji  Snapdragon 800 ipak bio preskupo rješenje ali nikad se ne zna. Najzanimljiviji dio govori o time kako će Google još spustiti cijenu te da bi osnovni model  novog Nexusa 7 mogao koštati samo$149. Još kad ga na putu k nama ne bi svi ocarinili kao što je to obično slučaj pa u konačnici koštaju i trostruko više!

Detaljnije o specifikacijama bi mogli saznati i već slijedeći mjesec na Google I/O konferenciji. Google inače planira do kraja godine prodati sveukupno 8 milijuna Nexus tableta.

Ako već niste svakako pogledajte našu recenziju Google Nexusa 7, kojim smo se bavili prije nekoliko mjeseci.

guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments