Facebook-Home-Lock-Screen

Facebook je danas kako je i najavljeno na eventu u New Yorku predstavio Facebook Home za Android. Iako su mnogi očekivali Facebook telefon na ovaj način Facebook nudi mogućnost pretvaranja praktički svakog Androida u svojevrstan Facebook telefon. Opet Facebook Home nije ni klasičan Android launcher.

Facebookov tata Mark Zuckerberg pokušao je objasniti Facebook Home rekavši kako su ovime željeli fokus s aplikacija prebaciti na ljude, prijatelje i sve društveno. Na taj će način za mnoge Android smartphone postati još osobnije iskustvo jer će uređaji biti obojeni fotkama njihovih Facebook prijatelja, čiji će statusi i fotke postati središtem svemira. Facebook Home u potpunosti prekriva Android launcher na kojeg ste navikli na svojem uređaju počevši od zaključanog zaslona pa do duboko u sučelje uređaja.

Sučelje je pojednostavljeno do besvijesti baš kao i interakcija njime. Raznim gestama, duljim pritiscima, dvostrukim klikovima po zaslonu i slično korisnik može lajkati, pregledavati fotke, komentirati sve ono što se inače radi na fejsu.

Zaključani zaslon ako ga tako uopće možemo nazvati, u principu je novi Cover Feed i čim uključite telefon prikazuje listu obavijesti s vašom profilnom fotkom na dnu zaslona te aktualnom fotkama i statusima vaših prijatelja. klizanjem prstom lijevo-desno prelistavate najnovije statuse svojih prijatelja, povlačenjem profilne slike prema vrhu zaslona otvarate svojevrstan launcher na kojemu se nalaze prečaci za vaše aplikacije. Klizanjem tog zaslona udesno otvarate abecedni popis svih instaliranih aplikacija.

Facebook Home Chat Heads

Nešto što su u Facebooku odlučili nazvati Chat Head na jednom mjestu objedinjuje vaš Facebook chat s prijateljima ali i klasične SMS poruke. U principu prikazuje profilnu fotku prijatelja s kojim chatate bez obzira u kojoj aplikaciji trenutno radite. Klikom na nju otvara se pop-up prozor s konverzacijom te chatate i SMS-ate do besvijesti.

Isprva će Facebook Home biti odstupan za jedan manji broj Android smartphonea, a nakon što 12. travnja i službeno bude pušten u opticaj, Facebook Home će svoj dom naći i na drugim Android pametnim telefonima ali i Android tabletima. Inače na kraju događaja na sceni se pojavio i Peter Chou iz HTC-a te je predstavio novi HTC First, koji Facebook Home nosi integriran u sebi kao osnovni launcher i predstavlja prvi pravi Facebook smartphone.

Kill me now! Već vidim kako fotke stvari koje se netko sprema pojesti, stvari koje je netko povratio te možda i najiritantnije, fotke djece iskakat će iz paštete. Kill me again!

Slobodno se izrazite u komentarima.

 

guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

5 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
dzigi

ovo je tolika glupost da ono nemam komentara -.-‘
bas bih volio da znam u svakom trenu sta? di? ko? s kim?
znaci bljak -.-‘

CR7

Samo za ovisnike o fejsu!

s3

Sta možeš vise očekivati od mutavih amera i njihovog druzenja preko fb …yeaaa cool :/