Blackberry-z10-hrvatska-vip

 

Blackberry-z10-hrvatska-vip

BlackBerry Z10 aktualni i još uvijek jedini BlackBerry 10 uređaj napokon stiže u Hrvatsku. Domaći Vipnet ju je od danas uvrstio u svoju ponudu, a cijena samog uređaja bez potpisivanja ugovorne obveze je masnih 5799 kuna, dok će u nekoj od Vipnetovih tarifa ipak biti jeftiniji Inače BlackBerry Z10 predstavljen je u siječnju ove godine zasad bilježi relativno mlak odaziv kupaca diljem svijeta. BlackBerry Q10 s klasičnom qwerty tipkovnicom još nije stigao u prodaju.

BlackBerry Z10 pokreće novu redizajniranu BlackBerry 10 mobilnu platformu, a dolazi s 4.2-inčnim HD zaslonom, dvojezgrenim procesorom i 2 GB RAM-a. Ima dvije kamere, onu 8 MP straga s LED bljeskalicom i podrškom za 1080p videozapise te 720p kameru sprijeda za videopozive. Unutra je 16 GB interne memorije proširive microSD karticama.

Možda i najveća novost koju uvodi BlackBerry Z10 je što za njeno korištenje nećete morati plaćati posebne BlackBerry tarife kao s dosadašnjim uređajima. Time se u BlackBerryu nadaju približiti širem krugu korisnika . Više o uređaju i njegovim karakteristikama kada ga dobijemo na test, a o ponudi Vipneta pročitajte na službenim stranicama i  iz službene objave za medije:

  Vipnet je prvi operator u Hrvatskoj koji svojim korisnicima donosi najnovije BlackBerry 10 uređaje.

 Zagreb, 3. svibnja 2013. – BlackBerry Z10, prvi uređaj na novom BlackBerry 10 operativnom sustavu od danas je dostupan u svim Vip centrima. Uređaj je raspoloživ u bijeloj i crnoj boji po cijeni već od 999 kuna u tarifama Step, Tango i Swing s opcijom 5.

BB Z10 i njegov 4,2 inčni WXGA ekran pokreću dvojezgreni Snapdragon 1,5 GHz procesor i 2 GB RAM-a na 16 GB memorije, s mogućnošću dodatnog proširenja do 32 GB s microSD karticama. Uređaj ima dvije kamere, prednju 2MP te stražnju 8 MP koja ujedno ima mogućnost snimanja u FullHD rezoluciji, a zahvaljujući predinstaliranoj aplikaciji Story Maker moguće je jednostavno montirati video na samom uređaju.

Ljubitelji fizičkih tipkovnica, koje su godinama zaštitni znak BlackBerrya, neće imati previše razloga za tugu jer BB Z10 na tržište donosi ponajbolju softversku tipkovnicu. BB Z10 tipkovnicu, osim iznimne responzivnosti odlikuje impresivna mogućnost predviđanja, unosa riječi te ispravljanja tipfelera. Moguće je koristiti nekoliko jezika od jednom, a sama tipkovnica s vremenom „uči“ vaš stil pisanja te postaje još više prilagođena svakom pojedinom korisniku.

Srce novog BB 10 sustava univerzalni je notifikacijski centar BlackBerry Hub koji objedinjuje sve kanale korisničke komunikacije i time znatno olakšava upravljanje svim vašim računima. Korisnici tako mogu kroz BB Hub pregledavati i odgovarati na poruke s društvenih mreža, bez pokretanja posebnih aplikacija, a dodatno mogu odrediti kako žele biti obaviješteni o pristigloj poruci. Primjerice, moguće je odrediti zasebnu kombinaciju vibracije, zvuka i LED bljeskanja za svaki kanal te time odmah razlikovati pristigle poruke.

BB Z10 dolazi sa širokim paketom predinstaliranih aplikacija poput, Docs To Go, Story Maker, Time Shift, Youtube, File Manger, Print To Go te čak četiri aplikacije za društvene mreže koje su integrirane u BB Hub.: Facebook, Twitter, LinkedIn i Foursquare. Da bi sve aplikacije i mogućnosti BB Z10 došle do izražaja brine se BlackBerry Flow, multitasking alat koji tijekom pokretanja nove aplikacije dozvoljava svim ostalim aplikacijama da ostanu zbilja otvorene, umjesto stavljanja u stanje hibernacije. Osim toga, u svakom trenutku, jednim potezom prsta moguće je jednostavno upravljati svim pokrenutim aplikacijama.

Sve dosadašnje BlackBerry korisnike će obradovati BlackBerry Link, sinkronizacijski program koji će zamjenu BB uređaja učiniti brzom i bezbolnom.

BlackBerry 10 korisnici za korištenje podatkovnog prometa ne moraju plaćati dodatnu BlackBerry uslugu. Korisnici prijašnjih BlackBerry usluga koji prelaze na BB10 svoju staru uslugu mogu isključiti pozivom službi za korisnike, na bilo kojem Vip prodajnom mjestu, a poslovni korisnici uz pomoć svog prodajnog predstavnika. Onim korisnicima koji ipak odluče zadržati svoju trenutnu BlackBerry uslugu, ali sad s novim BB10 uređajima, Vipnet će osigurati dodatnih 1GB data prometa.

Cijena uređaja u slobodnoj prodaji bez ugovorne obaveze iznosi 5799 kuna.

guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments